Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», η πανσέληνος και ο αρχαιολογικός χώρος της Ελέας.

2015-08-13 16:50

Τι κοινό έχουν αυτά τα τρία; Το πρώτο θα εμφανιστεί στις 29 Αυγούστου, όταν και έχουμε

την πιο όμορφη πανσέληνο της χρονιάς, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Συμμετέχοντας λοιπόν στον εορτασμό για την Πανσέληνο του Αυγούστου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί το Σάββατο 29 Αυγούστου και ώρα 21.30, στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας για μία μουσική βραδιά με το κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Σουλίου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Αρωγή». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λόγω απρόβλεπτων (?) περιστάσεων η προγραμματισμένη, για την ίδια ημέρα, μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, ματαιώνεται.

Λίγα λόγια για το μουσικό σύνολο « Η Πασσαρών»

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» είναι ένας επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοπός του συλλόγου είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη της μουσικής παιδείας, η δημιουργία μουσικού συνόλου από κιθάρες με σκοπό τη μελέτη, ερμηνεία και παρουσίαση διαφόρων μουσικών ειδών, η ενθάρρυνση για τη συμμετοχή κιθαριστών σε αυτό, η δυνατότητα συνεργασίας και σύμπραξης του κιθαριστικού συνόλου με μουσικούς διαφορετικών μουσικών οργάνων, με χορωδίες κτλ, η διοργάνωση επιμορφωτικών εκδρομών για την παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων κ.ά.