Τελευταία νέα από την Ήπειρο

2017-02-25 10:24

ΤO ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ 11 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»

Από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, 

ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η 1η τροποποίηση με την αρ.πρωτ. 26631/21-02-2017  (ΑΔΑ: 6Π4Δ4653ΠΓ-9ΟΞ) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, της με αριθμ. 130/5917/18-01-2017 Πρόσκλησης του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Σύμφωνα με τη 1η τροποποίηση της πρόσκλησης, οι υποψήφιοι δικαιούχοι προκειμένου να ενταχθούν στις προκυρησσόμενες δράσεις του Μέτρου 11, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους κατά  το χρονικό διάστημα από 24-01-2017 έως 28-02-2017.

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στο ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16Registration και η επεξεργασία των αιτήσεων, στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16. Η αίτηση στήριξης απευθύνεται στον ΕΦΔ, σύμφωνα με την έδρα της εκμετάλλευσης όπως αυτή έχει δηλωθεί στην ΕΑΕ του υποψήφιου για το έτος 2016, διαμέσου των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εγχειρίδια Οδηγιών εγγραφής και συμπλήρωσης της Αίτησης Στήριξης υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή στους ως άνω ιστότοπους.

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την διαδικασία ένταξης του Μέτρου παρέχεται από :

  • Τη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υπ.Α.Α.Τ.
  • Τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και
  • τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης των Διευθύνσεων Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ.

 

Έργα για αποκατάσταση ζημιών στο Οδικό δίκτυο  ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για  έργα αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Αναλυτικά:

 Στην  Π.Ε. Θεσπρωτίας:

Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

· «Αποκατάσταση ζημιών - βελτίωση οδού από Ηγουμενίτσα - Παραπόταμος - Βρυσέλλα - Φιλιάτες - Σύνδεση με Σίδερη», προϋπολογισμού € 358.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

· «Διαγράμμιση - Βελτίωση οδών Ηγουμενίτσα - Σύβοτα και Βασιλικό - Καρτέρι», προϋπολογισμού € 104.000. Ανάδοχος ΠΟΡΦΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε..

 

 Στη Π.Ε. Άρτας:

Δημοπρατούνται τα έργα:

  •  «Αποκατάσταση 24ης Ε.Ο. Αθαμάνιο - Τετράκωμο - Μεσούντα (κατασκευή σαρζανέτ)» προϋπολογισμού € 60.000.
  •  «Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση «Γραβιά» ΔΔ Γραικικού» προϋπολογισμού € 24.000.

Επίσης αναδείχτηκε ανάδοχοι για τα έργα:

· «Εργασίες συντήρησης της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Άρτας - Ιωαννίνων εντός των ορίων της ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 120.000. Ανάδοχος Γεώργιος Μπαλαούρας.

· «Διαγράμμιση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας στα τμήματα (Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και Κυψέλη - Βουργαρέλι)», προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος: ΠΟΡΦΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε..

 

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων:

Δημοπρατούνται τα έργα:

· «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακών οδών Ποτιστικά - Παλαιοχώρι Συράκκου - Προσήλιο - Χριστοί - Πράμαντα», προϋπολογισμού 180.000.

· «Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 25.000.

 

Τοποθέτηση απινιδωτή στη Νέα Σαμψούντα και στο Πέραμα Ιωαννίνων

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας “Η ΑΜΙΣΟΣ”, θα προβούν στην τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, χορηγία του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σαμψούντας “Η ΑΜΙΣΟΣ”, την 01-03-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα  8:00 μ.μ. στον έξωθεν χώρο του Πνευματικού Κέντρου του πρώην Δήμου Ζαλόγγου.

Επίσης την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα τοποθετηθεί απινιδωτής στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Πέραμα Ιωαννίνων, που είναι χορηγία του κ. Στέφανου Γκόγκου.

 

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Έκθεση   "ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017"

Η Περιφέρεια Ηπείρου, υπενθυμίζει ότι πρόκειται να συμμετάσχει  στην Έκθεση "Κυνηγεσία 2017" που θα διεξαχθεί στο MEC Παιανίας το διάστημα 7-9/4/2017, στην οποία υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης τοπικών προϊόντων με δικαίωμα λιανικής πώλησης.   Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και  τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους στο e-mail: s.fouki@php.gov.gr το αργότερο ως τις 3-3-2017, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην κ. Σοφία Φούκη (τηλ. 2651-87111).  Επίσης, ως τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορούν να φέρουν στην υπηρεσία μας διαφημιστικό υλικό, για να διανεμηθεί από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.