Τελευταία νέα από την Ήπειρο

2017-02-08 09:11

Διόρθωση των δασικών χαρτών ζητά εκ νέου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης

Δημόσια έκκληση, να επικρατήσει έστω και την τελευταία στιγμή η λογική και να αποσυρθούν οι δασικοί χάρτες απηύθυνε εκ νέου σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά τα νέα στοιχεία που προκύπτουν και την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε κατοίκους και ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων σε όλη σχεδόν την Ήπειρο.

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε επίσης ότι οι υπό ανάρτηση δασικοί χάρτες θα αποτελέσουν "ταφόπλακα" για την Ήπειρο και ανέφερε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσει το θέμα και στη συνέχεια να επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σ. Φαμέλλο.

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του επεσήμανε για μια ακόμη φορά το ιδιαίτερο καθεστώς που ισχύει στις λεγόμενες "Νέες Χώρες" στην οποία ανήκει η Ήπειρος, πλην της Άρτας, που καθιστά ακόμη πιο σύνθετο το πρόβλημα με τους Δασικούς Χάρτες, καθώς εκτός των άλλων είναι αδύνατη η προσκόμιση των δικαιολογητικών που απαιτεί ο Νόμος για την αναγνώριση των ιδιοκτησιών.

"Στην Ήπειρο- εξήγησε -  και λόγω του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε έχουν καεί τα υποθηκοφυλακεία.

Το δεύτερο και βασικό πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως έχει  διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο στο οποίο "υπακούουν"  οι δασικοί χάρτες δεν βοηθάει,  γιατί  προβλέπει την ύπαρξη εγγράφων κατοχής προ του 1946, όταν τότε ξεκίνησε το Αστικό Δίκαιο στην Ελλάδα. Μέχρι τότε στις Νέες Χώρες, ίσχυε το ρωμαϊκό και βυζαντινό δίκαιο  και έτσι σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν όλοι χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας.

Μετά το 1949 που άρχισε η μετανάστευση, εγκαταλείφτηκαν πολλές εκτάσεις που έως τότε ήταν αγροτικές, χορτολιβαδικές, αμπελοκαλλιέργειες. Η κατάστασή τους έχει αποτυπωθεί με τις αεροφωτογραφίες του 1945 από τις οποίες βγήκαν χάρτες. Αυτοί έπρεπε να είχαν εφαρμογή στις νέες χώρες. Τώρα διαπιστώνουμε τεράστια προβλήματα".

Στη συνέχεια εστίασε στον επιμερισμό των εκτάσεων στους υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες:

 "Βλέπουμε- ανέφερε-  ότι συνοδεύεται ένα τμήμα με  δύο γράμματα είτε το  Α, είτε το Δ. Παράδειγμα: Όταν  λέει ΑΔ, σημαίνει ότι "Α" το 1945 ήταν γυμνή έκταση- αγρός, "Δ" ότι το 2008 είναι δάσος- δασική έκταση! Το ενδιάμεσο είναι που εμείς έχουμε προβλήματα, είτε γιατί δεν μπορούσαν να  εγγραφούν διαθήκες και αποδοχές κληρονομιών στα υποθηκοφυλακεία , είτε γιατί ο κόσμος έφυγε και τώρα την εποχή της κρίσης ξαναγυρίζει εκεί που ξεκίνησαν οι γονείς τους. Όπου υπάρχει ο χαρακτηρισμός ΔΔ (δηλαδή δάση και το 1945 και το 2008) δεν τίθεται θέμα. Μιλάμε για όλες τις άλλες περιπτώσεις, που το 1945 ή και το 1960 (που δεν το λαμβάνει υπόψη ο νόμος) ήταν αγροτικές ή χορτολιβαδικές οι εκτάσεις".

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης είπε ότι αν εφαρμοστούν ως έχουν οι δασικοί χάρτες, αυτό θα είναι "ταφόπλακα στο πλεονέκτημα της περιοχής και της βιοποικιλότητας". "Για αυτό- πρόσθεσε- κάνω έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσει η λογική. Υπάρχουν αεροφωτογραφίες και του 1960 και εν πάση περιπτώσει να δούμε τα πράγματα ορθολογικά, ρεαλιστικά, και να μην καταστρέψουμε ότι μπορεί να υπάρξει σε αυτόν τον τόπο.  Ζήτησα σύγκληση της  Ένωσης Περιφερειών, γιατί παντού υπάρχουν προβλήματα και να δούμε τον αρμόδιο Υπουργό, γιατί αλλιώς η κατάσταση θα είναι τραγική για τον τόπο. Θα καταστρέψουμε κόσμο, γιατί είναι απίθανα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, έχουμε δει μέσα σε κληροτεμάχια που είχαν δοθεί σε ακτήμονες να  χαρακτηρίζουν τμήματα δάση και δασικές εκτάσεις. Τα μόνα που εξαιρούν είναι αυτά που κατά καιρούς κάποιος ιδιώτης έχει ζητήσει αποχαρακτηρισμό. Λυπάμαι που το λέω, αλλά θα υπάρξουν προβλήματα και στην ελαιουργία  και στην αμπελουργία και σε όλο τον ορεινό όγκο. Ζητώ να μην βάλουν τον κόσμο σε αυτή την περιπέτεια, να αφαιρέσουν από τους χάρτες όσες εκτάσεις είναι χαρακτηρισμένες ως ΑΔ τουλάχιστον και να συμπεριλάβουν μόνο τις εκτάσεις που έχουν δύο "Δ", δηλαδή αυτές που ήταν δάση και το 1945 και το 2008".

 

Εσπερίδα για την Ιστορία της Ηπείρου μέσα από τις Οθωμανικές πηγές

Η Περιφέρεια Ηπείρου, διοργανώνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 Εσπερίδα με θέμα: "Η ιστορία και τα Μνημεία της Ηπείρου μέσα από τις Οθωμανικές Πηγές: Αρχεία, Τεκμήρια, Μελέτες και Προσδοκώμενα της Έρευνας". Ομιλητές θα είναι οι:

1. Παναγιώτης Κοντόλαιμος, Αρχαιολόγος (MPhil), Αναστηλωτής (ΜSc), Ιστορικού της Οθωμανικής Πολεοδομίας (PhD)

2. Ελευθερία Τσακανίκα, Επίκουρος Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π.

Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Du Lac, με ώρα έναρξης 7 μ.μ.. 

 

Πρόσκληση από το Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" για την "Ενίσχυση Υποδομών Μεταφορών"

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου εκδόθηκε πρόσκληση για τον Άξονα Προτεραιότητας "Ενίσχυση Υποδομών Μεταφορών" με δυνητικό δικαιούχο το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ενδεικτική δημόσια δαπάνη 500.000 ευρώ.

H δράση στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των μεταφορών και αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων παροχής πληροφόρησης προς τους χρήστες του οδικού δικτύου και στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για την πρόληψη των κινδύνων οδικής ασφάλειας και τη διαχείριση των οδικών ατυχημάτων.
Ενδεικτικά μπορούν να χρηματοδοτηθούν:
•   Ολοκληρωμένο πρόγραµµα επιτήρησης του οδικού δικτύου και πληροφόρησης των χρηστών αυτού
 • Συστήματα Ευφυών Μεταφορών με την εγκατάσταση τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης (συστήματα πληροφόρησης, προειδοποίησης κινδύνου), υποβοήθησης ή ελέγχου κυκλοφορίας κλπ. για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μετακίνησης με την παροχή ενεργητικής οδικής ασφάλειας
• Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων (ενημέρωση κυκλοφοριακής ροής, ειδοποίηση συμβάντων κ.λ.π.)
 • Συσκευές ελέγχου-μέτρησης ταχύτητας οχημάτων
• Συστήματα επιτήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, ειδικά στην περίπτωση των επικίνδυνων παραβάσεων, όπως η ανάπτυξη µη κατάλληλων ταχυτήτων, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η µη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η επικίνδυνη οδήγηση και η µη κανονική οδήγηση
•  Οχήματα για την μετάβαση τροχονόμων σε σημεία ελέγχων της τροχαίας (σύμφωνα με το ισχύον πρότυπο προδιαγραφών ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
• Οχήματα (γερανοφόρα) για την απομάκρυνση εμποδίων από το οδόστρωμα, ή ακινητοποιημένων οχημάτων εμπλακέντων σε ατύχημα (σύμφωνα με το ισχύον πρότυπο προδιαγραφών ρύπων  της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
• Ασύρματοι πομποδέκτες των ανωτέρω περιγραφομένων οχημάτων
Οι επιλεχθείσες δράσεις που αφορούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής οδικής ασφάλειας.