Τελευταία ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο

2020-04-22 14:16

Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο

(Τετάρτη 22 Απριλίου 2020)

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου,  μέχρι σήμερα (Τετάρτη 22 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από  τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

1.Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη.

2.Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερή.

3.Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται  η  σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της ασθενούς είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα πέντε (45) νέα δείγματα. Τα τριάντα έξι αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν όλα αρνητικά. Τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τρία εξ αυτών αρνητικά και ένα θετικό.

5. Το νέο θετικό περιστατικό από την Κέρκυρα είναι σχετιζόμενο με θετικό περιστατικό από την ίδια περιοχή, είναι ασυμπτωματικό, παραμένει σε περιορισμό στην οικία του και παρακολουθείται από την Ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 • Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες  για εξέταση ήταν αρνητικά.
 • Σήμερα 22/4 στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση.
 • Από το σύνολο των εκατόν ενενήντα (190)  δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τρία   ανωτέρω. 

Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

 • Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση  ήταν αρνητικά.
 • Σήμερα 22/4 στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση .
 • Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την  διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.  Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια εξήντα δύο  (462) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 • Τέσσερα δείγματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
 • Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται ένα   πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα δείγματος.
 • Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 • Το ένα δείγμα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικό.
 • Σήμερα  στάλθηκαν δύο νέα δείγματα  για εξέταση .
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά σαράντα τέσσερα (44) δείγματα, τα σαράντα δύο αρνητικά και αναμένεται απάντηση για τα δύο ανωτέρω.

Στο Camping του Δρεπάνου τέλος, εξακολουθούν να διαμένουν οικιοθελώς  είκοσι δύο (22) άτομα, ευρωπαίοι πολίτες , οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.