Συνάντηση του Αντιπρόεδρου του ΠΣΗΕ με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

2018-11-19 11:24

Με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο

Δημήτρη Συλλούρη συναντήθηκε χθες ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΗΕ, κύριος Λευτέρης  Δημητρίου.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο κ. Δημητρίου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Συλλούρη για μια σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με το ΠΣΗΕ, ήτοι: Οργανωτική δομή και τρόπος λειτουργίας του, δραστηριότητες και διαχρονική & πολύπλευρη προσφορά του ΠΣΗΕ ανά την οικουμένη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βόρεια Ήπειρο και τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Οι κύριοι Συλλούρης και Δημητρίου συμφώνησαν ότι σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές για το μέλλον του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, είναι επιτακτική ανάγκη σύσσωμος ο ελληνισμός, σε Ελλάδα, Κύπρο και ανά την οικουμένη να καταστήσει σαφές στην Αλβανία ότι η ασφάλεια, η ευημερία και τα δικαιώματα των Ηπειρωτών που ζουν επί χιλιετίες στις πατρογονικές τους εστίες, στην κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού, στο Βόρειο τμήμα της ενιαίας και αδιαίρετης Ηπείρου, είναι αδιαπραγμάτευτα και βασικότατες προϋποθέσεις για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.