Συνάντηση Περιφερειάρχη - Προεδρείου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

2015-08-04 20:49

Οι αναπτυξιακές προοπτικές  της Ηπείρου, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχουν

δημιουργηθεί στη χώρα μας κατά το τελευταίο εξάμηνο,  εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Πρόεδρο κ. Χρυσόστομο Δήμου και άλλα στελέχη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων, από τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη,  έγινε παρουσίαση των πυλώνων ανάπτυξης που προωθεί η Περιφέρεια μέσω του Στρατηγικού της Σχεδιασμού για την επόμενη πενταετία και τις προτεραιότητες που θέτει για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για τα προβλήματα που συσσωρεύονται από την καθυστέρηση υλοποίησης του τρέχοντος προγράμματος,  καθώς και από την ουσιαστική στάση πληρωμών για έργα και παρεμβάσεις που υλοποιούν  η Περιφέρεια, οι Δήμοι και άλλοι φορείς, τα οποία   επιδρούν ανασταλτικά στην αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας, καθώς και στην ολοκλήρωση υποδομών που είναι απαραίτητες για την περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε από το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, να συνδράμει ούτως ώστε να ενισχυθεί η εικόνα της Ελλάδος και της Ηπείρου ειδικότερα στο εξωτερικό, προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για επενδύσεις, ιδιαίτερα από απόδημους.

Από την πλευρά του τα στελέχη του Π.Σ.Η.Ε., ήτοι ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Μενέλαος Τζέλιος, ο Υπεύθυνος Τύπου του Συμβουλίου και Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας και η Ειδική Γραμματέας κ. Δήμητρα Πέτσα, μετέφεραν στον Περιφερειάρχη και στην Αντιπεριφερειάρχη, το έντονο ενδιαφέρον των Αποδήμων για την εξομάλυνση της οικονομικής κατάστασης της χώρας,  εξέφρασαν τη θετική τους γνώμη για τους στρατηγικούς στόχους που θέτει η Περιφέρεια Ηπείρου και εξήραν τη στενή συνεργασία που  υφίσταται για την ευόδωση των κοινών  επιδιώξεων,  μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και του Απόδημου Ελληνισμού.