Προχειρότητα στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή

2017-01-03 10:07

Μ ε "κοπι παστε" που λέει και ο υπουργός ετοιμάστηκαν οι υποτιθέμενες συμβάσεις 

για την ειδική αγωγή και όχι μόνο. 

Τραγελαφικός και μόνο ο τρόπος ο οποίος "σερβιρίστηκε" σε όλους τους επαγγελματίες της ειδικής αγωγής και όχι μόνο, προκαλώντας αρχικά πάγωμα αλλά και γέλιο σε αυτούς. 

Ο ΕΟΠΥΥ πάνω στην βιασύνη και στην προχειρότητα του να περάσει ένα μέτρο εν μέσω εορτών Χριστουγέννων, έκανε αντιγραφή- επικόλληση τις συμβάσεις και τους υποτιθέμενους όρους. 

Στον χώρο της ειδικής αγωγής ζητούσε μέσα στις προϋποθέσεις να είναι κάποιος οπτικός ώστε να πάρει παροχές λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης κτλ (άρθρο 6/viii). 

Αντίστοιχα στη σύμβαση για την παροχή ορθοπαιδικών και αναπνευστικών συσκευών αναφέρει ότι ο συμβαλλόμενος θα πρέπει να έχει "...άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και επιπλέον διαθέτει... νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή βεβαίωση λειτουργίας καταστήματος οπτικών ειδών και τμήματος φακών επαφής..." (άρθρο ΙΙ). 

Πέρα από την αναταραχή που έχει φέρει στους κύκλους όλων αυτών των ειδικών δεν αναφέρει ότι πέρα από τους επαγγελματίες και οι γονείς θα είναι όμηροι αυτού του νέου συστήματος καθώς θα απαγορεύει δια ροπάλου σε παιδιά που έχουν ανάγκη θεραπειών να κάνουν ότι επιπλέον χρειάζονται.

Και ποιος είναι αυτός ο μηχανισμός που θα ελέγχει κάθε παιδί εξατομικευμένα τι χρειάζεται. 

Ευτυχώς από όσο γνωρίζουμε γίνονται διαπραγματεύσεις, παρόλο που ο ΕΟΠΥΥ, δείχνει αμείλικτος. 

Και δείχνει αμείλικτος γιατί μιλάει με νούμερα και χρήματα. 

Αλλά επιπλέον μην ξεχνάμε ότι αυτά τα επαγγέλματα είναι ελεύθερα στην Ελλάδα και όχι και σε κρατική βάση (εξωτερικό), ώστε να μειωθεί ο κρατικός προϋπολογισμός όπως σε άλλα κράτη.

ΠΗΓΗ:THESPRO.GR