Πετυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση " Philoxenia

2015-11-18 16:24

Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται ο απολογισμός της φετινής συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου

στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση " Philoxenia" που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας κινήθηκε φέτος σε διαφορετικό πλαίσιο από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η προβολή της  ήταν θεματική  και μάλιστα για  την καινοτόμο παρουσίαση και τις προωθητικές ενέργειες της βραβεύτηκε από τη ΔΕΘ HELEXPO. Παράλληλα δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Έκθεση.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια στόχευσε στην ολοκληρωμένη  προβολή της Ηπείρου σε διαφορετικές ενότητες και ενδιαφέροντα, ήτοι 'Ήπειρος της Γεύσης", "Ήπειρο της Δράσης", "Ήπειρος του Πολιτισμού και της Παράδοσης", "Ήπειρος των Ακτών", "'Ηπειρος των Βουνών και της Άγριας Φύσης".

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν Δήμοι και επιχειρήσεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Οι επιχειρηματίες - εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν ένα σημαντικό αριθμό συναντήσεων με  tour operators από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, καθώς και με μεμονωμένους επισκέπτες της έκθεσης.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η προβολή προϊόντων των ηπειρωτικών επιχειρήσεων που μετείχαν στη δράση προβολής "Ήπειρος της γεύσης", που έγινε με τη συμβολή και την προσωπική παρουσία της κ. Ελένης Κολιοφώτη, Προέδρου του Ινστιτούτου Αγροδιατροφικών, Τουριστικών και Πολιτιστικών Αναζητήσεων, το οποίο εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα της " Philoxenia", η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας, παρέθεσε cocktail party σε δημοσιογράφους και τους τουριστικούς πράκτορες στο χώρο της ΔΕΘ, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, που καλύπτει τα ενδιαφέροντα και των τεσσάρων εποχών του χρόνου.

 Το παρών στην έκθεση έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος είχε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη  και ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου.