Παρουσία και ομιλία του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριου Κάτση σε ημερίδα στην Ηγουμενίτσα

2015-06-20 12:55

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης παραβρέθηκε στην  χθεσινή ημερίδα με θέμα

"Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του ΟΛΗΓ-Τοπική παραγωγή-Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών την επόμενη 10ετία"  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Κάτσης στην ομιλία του στα πλαίσια της εκδήλωσης, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι 2 φορείς και τους ευχαρίστησε για την πρόσκλησή τους, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές και στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση, να οδηγήσει την χώρα εκτός της κρίσης και μακριά από τις λανθασμένες πολιτικές συνταγές που  εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα. Στην διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της. Αυτά περιλαμβάνουν την στήριξη του πρωτογενούς και του εξαγωγικού τομέα, τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και των περιβαλλοντικών όρων  την αύξηση των θέσεων εργασίας και την κοινωνική αναδιανομή των ωφελημάτων της ανάπτυξης.

Στη συνέχεια ο κ. Κάτσης, εξήρε την σημαντικότητα της εκδήλωσης λέγοντας ότι «η αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός των ενεργειών ανάμεσα στο σύλλογο υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και στον ΟΛΗΓ, πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα συνεργασίας για την τόνωση της τοπικής παραγωγής και την ώθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας» και επίσης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του από τον θεσμικό του ρόλο, σε υγιείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που βασίζονται στην βιώσιμη ανάπτυξη. Ενδεικτικά ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί στην απλούστευση των διαδικασιών με Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων στα πρότυπα των ΚΕΠ και ανέφερε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ήδη επεξεργάζεται την λύση στο πάγιο και δίκαιο αίτημα των μικροκαλλιεργητών ώστε να πάψει η μικρή μετακίνηση των πλωτών τους μονάδων να θεωρείται μετεγκατάσταση. Για όσου θέλουν να διαβάσουν το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Κάτση αυτό υπάρχει διαθέσιμο εδώ: ομιλία Κάτση.doc (33280)