Ονομαστική ψηφοφορία για το ταμείο του κορωνοϊού ζήτησε από τους συμβούλους του κ. Καχριμάνη ο Ριζόπουλος

2020-03-22 10:35

Με μια άκρως πρωτόγονη διαδικασία πραγματοποιήθηκε η σημερινή κατεπείγουσα ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 

συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.

Η επικοινωνία των συμβούλων περιορίστηκε σε απλή αλληλογραφία, μέσω email ενώ είχαν-εδώ και αρκετές εβδομάδες-τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σύστημα τηλεδιασκέψεων, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος στη γραπτή του τοποθέτηση κατέστησε σαφές ότι πλέον σύσσωμη η αντιπολίτευση στηρίζει την πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου για τη δημιουργία του ειδικού ταμείου αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊου, μετά και τη σημερινή προσθήκη τη παράταξης «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο».

Επιπλέον, ο κ. Ριζόπουλος ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία των συμβούλων της Περιφερειακής Παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» επί του ζητήματος.

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρου Ριζόπουλου:

Συνεχίζουμε στον πλανήτη της κουταμάρας!

-Πρώτον, είχατε τόσες εβδομάδες τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε σύστημα τηλεδιασκέψεων, όπως ορίζει ο νόμος.

-Δεύτερον, έχετε τη συναίνεση 6 παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Ζήκου, που προστέθηκε στην προσπάθειά μας, σήμερα, τώρα, για να υλοποιήσετε τον ειδικό λογαριασμό που προτείναμε.

-Δεν μπορεί η Ήπειρος και οι ανάγκες της, να κρίνονται από την έλλειψη τεχνογνωσίας σε ζητήματα τεχνολογίας και τη συμπεριφορά μικροπολιτικής, με περιστασιακές ανταποκρίσεις στα θέματα που προκύπτουν.

-Το περιφερειακό συμβούλιο σήμερα είναι παρωδία!

-Δεν υπάρχει στοιχειώδης ηγετική συμπεριφορά!

-Καλώ τον κ. Παργανά να ζητήσει αυτή τη στιγμή ονομαστική ψηφοφορία των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου». Να τοποθετηθούν ονομαστικά, θετικά ή αρνητικά, στην πρόταση της αντιπολίτευσης για τροποποίηση του προϋπολογισμού και τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού για τον κορονωϊό.

Οπότε, εάν δεν έχουμε να συζητήσουμε τον ειδικό λογαριασμό σήμερα και να αναλάβετε την ευθύνη της έγκρισής του -σε συνδυασμό με τη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος- δεν έχουμε τίποτα άλλο να συζητήσουμε.

Άλλωστε, για το θέμα που συζητάμε σήμερα, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» έχουν ήδη απαντήσει θετικά από χτες.

Η αρνητική απάντηση στην ονομαστική ψηφοφορία, σημαίνει άρνηση ανταπόκρισης στις ανάγκες της κοινωνίας.

Αναρωτιέμαι. Εάν ρωτούσαμε το 57% που σας ψήφισε, το οποίο επικαλείσθε κάθε φορά ξεδιάντροπα, εάν είναι υπέρ ή κατά της πρότασης της αντιπολίτευσης, πιστεύετε ότι θα ήταν κανείς αρνητικός;

Κάντε το σωστό, ακόμα και εάν δεν το σκεφτήκατε εσείς.

ΥΓ: Η τοποθέτηση μας στη ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση κατατέθηκε στις 16:00 Μέχρι την ώρα αποστολής του παρόντος δελτίου τύπου δεν έχει υπάρξει απάντηση από τη παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» ούτε και από κάποιο σύμβουλο της.

Είναι προφανές ότι η σοβαρή αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος δεν απασχολεί τη συγκεκριμένη παράταξη.