Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

2023-06-13 09:19

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος, που 

διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τις Δερματολόγους- Αφροδισιολόγους, κα Αλεξάνδρα Οικονόμου και κα Μαρίνα Σπίροβα, παρόχους του ΚΕΠ Υγείας.

Η δράση περιελάμβανε δωρεάν εξέταση σπίλων σε πάνω από 80 άτομα, ηλικίας 15-87 ετών, και υλοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Μαΐου 2023.

Σε 3 περιπτώσεις έγινε σύσταση για παρακολούθηση και επανέλεγχο των σπίλων, ενώ σε 2 περιπτώσεις έγινε σύσταση για αφαίρεση σπίλων και βιοψία. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν εντοπίστηκαν παθολογικά ευρήματα.

Η χρησιμότητα της εξέτασης κρίνεται, ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το μελάνωμα μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα. 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τις κυρίες Αλεξάνδρα Οικονόμου και Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγους – Αφροδισιολόγους, για τη σημαντική συμβολή τους στη δράση αυτή και καλεί τους δημότες να ακολουθήσουν τις συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε το καλοκαίρι να είναι ευχάριστο και ασφαλές.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/