Ο ΟΑΕΔ ο οποίος περί "άλλων τυρβάζει" και η καθυστερημένη αντίδραση του

2016-06-08 11:45

Σ χετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την επικείμενη διαγραφή από τα μητρώα του οργανισμού των

ανέργων που φοιτούν στα δημόσια ΙΕΚ, και της απαίτησης επιστροφής των χορηγηθέντων επιδομάτων, επίκειται από τον ΟΑΕΔ νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της διαγραφής. Δεν είναι όμως μόνο οι ανωτέρω που έχουν διαγραφεί από τα μητρώα ανέργων  του ΟΑΕΔ, αλλά και κάποιες άλλες κατηγορίες ανέργων, όπως δεν είναι η και ιπρώτη φορά που ο ΟΑΕΔ προβαίνει στην αυθαίρετη και χωρίς την απαιτούμενη έρευνα- διασταύρωση διαγραφή από το μητρώο του ανέργων οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν δύνανται να είναι κάπου αλλού εγγεγραμμένοι. Ο γράφων τυγχάνει παθών. Λίγη υπευθυνότητα και μια απλή διασταύρωση στοιχείων απαιτείται ρε παιδιά. Τόσο απλά!

Τέλος πάντων, στο προκείμενο:

Ο ΟΑΕΔ με το υπ’ αριθμ. 2901/14-01-2014 έγγραφό του, θεωρεί ότι οι καταρτιζόμενοι στα ΙΕΚ δεν επιτρέπεται, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, να θεωρούν το δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων, με τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τακτική επιδότηση ανεργίας, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι διαθέσιμοι προς απασχόληση στην αγορά εργασίας.

Το θέμα σχετικά με την κατάρτιση στα ΙΕΚ και την κάρτα ανεργίας, είχε ήδη τεθεί από 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στις 9 Ιουνίου 2015 προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Η κ. Καραμεσίνη ως Διοικήτρια και έχοντας εποπτεία του προβλήματος, δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα επιλύει το ζήτημα με θετικό τρόπο ως προς τους σπουδαστές των ΙΕΚ και η οποία θα παρουσιαστεί άμεσα, ύστερα από συζήτηση με τα συναρμόδια υπουργεία.