Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος του Wuppertal τίμησε τους ήρωες του 40

2015-11-16 14:02

 Σε μια πολύ όμορφη και με παρουσία αρκετού κόσμου εκδήλωση οι Ηπειρώτες του

Wuppertal τίμησαν τους ήρωες του 40 στην πρώτη πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ηπειρωτικός σύλλογος του Wuppertal το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Η εκδήλωση που έγινε στο καφέ 3d άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον πρωτοπρεσβύτερο κ. Ελευθέριο Αργυρόπουλο. Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδρέας Ιωάννου ο οποίος  αναφέρθηκε στην επαναδραστηριοποίηση του ηπειρώτικου συλλόγου-ο οποίος ως γνωστό είχε ιδρυθεί το 1986-και έθεσε εν συντομία τους στόχους του νέου Δ.Σ.,

Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της ημέρας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα μας είναι απαραίτητο να δραστηριοποιηθούν οι σύλλογοι του εξωτερικού για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς να μάθουν την γλώσσα τους και να διατηρήσουν την ελληνική παράδοση.

Συνεχάρη δε τον πρόεδρο και όλο το Δ. Σ. για την προσπάθειες που κάνουν.

Στη συνέχεια ο καθηγητής κ. Αντώνης Χρυσουλάκης μίλησε για το ΕΠΟΣ του 40 στα ηρωικά βουνά της Ηπείρου.

Τέλος τα παιδιά απάγγειλαν ποιήματα και τα χορευτικά του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση της εξαίρετης χοροδιδασκάλισσας κ. Σοφίας Πέτσιου.

Και σε αυτή την εκδήλωση οι Ηπειρώτισσες και οι Ηπειρώτες  του  Wuppertal τόνισαν όλοι μαζί την υποστήριξή τους στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, όπως τα Ιωάννινα και η Ήπειρος διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  Ευρώπης το 2021.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, πολλοί από το διδακτικό προσωπικό του ελληνικού σχολείου του Wuppertal, ο πρώην πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου κ. Γεώργιος Παππάς, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό και πολλοί εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων του Wuppertal και της περιοχής.Ο πρόεδρος κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους πολλούς σπόνσορες της εκδήλωσης καθώς και το μουσικό συγκρότημα του Τρύφωνα Αναστασίου για την δωρεάν συμμετοχή του στην εκδήλωση με ζωντανή μουσική.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Μιχόπουλος.