O Bρούτσης πήρε τ΄ όπλο του

2015-07-30 19:19

…και επιτίθεται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατηγορώντας τον ευθέως για την αύξηση της ανεργίας

τον μήνα Ιούνιο του 2015 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, τα στοιχεία του δε αντλεί από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Ο Βρούτσης για όσους έχουν ασθενή μνήμη είναι αυτός ο οποίος είχε καταργήσει με μια του μόνο ατάκα τα μαθηματικά. Ποια ήταν αυτή; μα η αλήστου μνήμη ρήση ότι: οι άνεργοι μπορεί να αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται όμως! Εδώ η επιστήμη δεν σηκώνει απλά τα χέρια ψηλά, αλλά πέφτει και σε κώμα!  Να υποθέσουμε ότι και τότε αντλούσε τις πληροφορίες του από το ίδιο σύστημα; Σε κάθε περίπτωση οι τελευταίοι οι οποίοι δικαιούνται να ομιλούν είναι ο Βρούτσης και οι συν αυτώ, γαλάζιας και πράσινης απόχρωσης, κοντολογίς όλοι εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται όχι μόνο για την ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα τον οποίο εισήγαγαν, αλλά και για όλα τα δεινά του τόπου εδώ και 40 πλέον έτη. Ας δούμε όμως τι δήλωσε αυτός ο κύριος ονόματι Βρούτσης.

Ιδού το πλήρες κείμενο της δήλωσής του:

«Τα πρόσφατα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ μηνός Ιουνίου που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν ότι οι πολιτικές του λαϊκισμού και της ασάφειας του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατακόρυφη μείωση των ροών της μισθωτής απασχόλησης και κατ’ επέκταση στην εκτόξευση της ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα η μείωση των ροών της μισθωτής απασχόλησης το μήνα Ιούνιο 2015 (-6.761) σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα του 2014 (8.590 άτομα) καταγράφει για πρώτη φορά πτώση και μάλιστα εντυπωσιακή κατά 44,04%!

Δυστυχώς, τα αρνητικά αυτά πρόδρομα σήματα που εκπέμπει η ΕΡΓΑΝΗ, φανερώνουν ότι ο εφιάλτης της μείωσης της μισθωτής απασχόλησης επιστρέφει δριμύτερος μετά τη θετική πορεία που παρουσίασε τα τελευταία 3 χρόνια.

Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη και δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από ψέματα και επικοινωνιακούς τακτικισμούς της κυβέρνησης.

Η αβεβαιότητα οδήγησε ξανά την οικονομία στην ύφεση και στα ελλείμματα με θύματα  εργαζόμενους και ανέργους».