Oρκωμοσία Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

2014-08-31 11:53

Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο η ορκωμοσία

του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η θητεία του οποίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές κ.κ. Α. Ασημακοπούλου, Γ. Στύλιος, Δ. Τσουμάνης, Στ. Καλογιάννης, Χρ. Γκόγκας, Δήμαρχοι της Ηπείρου, οι Πρυτανικές Αρχές, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε «σύντομος» χαιρετισμός- καλωσόρισμα των νέων περιφερειακών συμβούλων από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία.  Στέλνετε το δικό σας μήνυμα για διάθεση συνεργασίας και σεβασμού στους διακριτούς μεν ρόλους που έχει ο καθένας μας, αλλά  έχοντας  ένα κοινό σκοπό: Την  ανάπτυξη της Ηπείρου.

Οι δυσκολίες είναι γνωστές, είναι υπαρκτές: Η βαθιά κρίση έχει τραυματίσει την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πρώτη θητεία των Περιφερειακών Αρχών ήταν ακόμη πιο δύσκολη από το γεγονός ότι θα έπρεπε να "στηθεί" η νέα δομή. Να αποκτήσουμε όλοι περιφερειακή συνείδηση. Να προωθήσει η Πολιτεία την αποκέντρωση, που είναι αίτημα, αλλά και αναγκαιότητα.

Πολλές φορές απογοητευτήκαμε. Με πολλούς του Κεντρικού κράτους συγκρουστήκαμε. Γιατί ναι μεν ψήφισαν τον "Καλλικράτη", ναι μεν προέβλεψαν αρμοδιότητες  για τις περιφέρειες, που έπρεπε και πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής, αλλά στην πορεία έκαναν ότι περνούσε από το "χέρι" τους για να τις πάρουν πίσω.

Η νέα θητεία ξεκινά με καλύτερους οιωνούς. Στα τρεισήμισι χρόνια βάλλαμε τις βάσεις στην οργάνωση των Υπηρεσιών, προωθήσαμε και σημαντικές παρεμβάσεις περιφερειακού και τοπικού χαρακτήρα. Έχουμε ετοιμάσει τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε το νέο ΕΣΠΑ.

Καταγράψαμε πρωτιές σε όλη την Ελλάδα: Στις απορροφήσεις, στο σχεδιασμό, σε έργα προστασίας Περιβάλλοντος.  Ήμαστε  η Περιφέρεια, που ενέταξε πρώτη έργο στη νέα προγραμματική περίοδο.

Η δεύτερη θητεία μας θα κριθεί επιτυχημένη, αν καταφέρουμε να "αναστήσουμε" τις παραγωγικές δυνάμεις, με πρώτες του πρωτογενή τομέα, να ανασυγκροτήσουμε το παραγωγικό μοντέλο της Ηπείρου, να προστατεύσουμε με έργα το περιβάλλον, να ολοκληρώσουμε τις μεγάλες υποδομές που ακόμη χρειάζεται η Ήπειρος.

Εν τέλει, θα κριθεί επιτυχημένη αν καταφέρουμε να γεφυρώσουμε ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν,  να  συμβάλλουμε με τις όλες μας τις δυνάμεις στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Γνωρίζουμε- και άλλωστε το ζούμε καθημερινά- ότι το έργο μας δεν είναι εύκολο. Η δική μας επιτυχία, θα είναι επιτυχία και των πολιτών της Ηπείρου. Για αυτό θέλουμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων, εντός και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου. Μπορεί να μην συμφωνούμε όλοι σε όλα, μπορούμε όμως και με διαφορετικές προσεγγίσεις  αρκεί να έχουν μοναδικό σκοπό τα συμφέροντα των  Ηπειρωτών, να οδηγούμαστε στις καλύτερες δυνατές λύσεις και προτάσεις.

Παράδειγμα έχουμε ήδη: Τα προηγούμενα χρόνια, οι 13 Περιφερειάρχες λειτουργούσαμε ως Εθνική Ομάδα. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε- κατά αντιστοιχία- ως Μικτή Ηπείρου.

Οι αρχές μας παραμένουν σταθερές: Είμαστε κοντά στον πολίτη, κοντά στους ανθρώπους του μόχθου. Δρούμε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω  τους περιφερειακούς  συμβούλους του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίοι με  τη συμμετοχή και τη συνδρομή τους συνέβαλλαν στο έργο της Περιφέρειας αλλά και στη στήριξη του νέου θεσμού.

Καλωσορίζω  τους νέους συναδέλφους και τους εύχομαι η παρουσία τους στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι παραγωγική. Σε όλους εσάς που σήμερα μας τιμάτε με την παρουσία σας, σας εύχομαι να είστε πάντα  καλά, να συμμετέχετε με ζήλο στα κοινά και να γνωρίζετε ότι σας θέλουμε συνεργάτες στην νέα προσπάθεια που από τη Δευτέρα αρχίζουμε.

Σεβασμιότατοι, είμαστε βέβαιοι ότι στη νέα θητεία μας, θα μας συνοδεύουν οι δικές σας ευχές.

 

 

Η σύνθεση του νέου περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Άρτας :  ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Θεσπρωτίας : ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Ιωαννίνων: ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ)

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  Π.Ε. Πρέβεζας : ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)

 

«ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»

ΚΑΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ)

ΒΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΙΜΟΥ – ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΡΡΑ ΗΛΙΑΝΑ

ΦΙΛΗ – ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ- ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΟΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ

ΣΙΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΣΙΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΤΥΡΟΥ – ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ(ΝΑΤΑΣΣΑ)

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ)

ΚΑΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΠΑΓΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΛΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ)

ΜΠΟΥΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΣΠΥΡΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΓΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Βησσαρίωνα

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

 

«ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοδώρου

ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΚΟΙΛΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΤΖΕΝΗ)

ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ (επικεφαλής παράταξης)

ΤΣΙΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΪΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΚΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ)

 

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

ΧΑΜΠΙΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΖΑΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (επικεφαλής  παράταξης)

ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

ΖΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»

ΖΙΩΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ) (επικεφαλής παράταξης)

ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την ΗΠΕΙΡΟ»

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (επικεφαλής παράταξης)

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ»

ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ