Νέα τοποθέτηση απινιδωτή, αυτή τη φορά στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής

2015-07-18 13:58

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, το απόγευμα της Πέμπτης

τοποθετήθηκε αυτόματος απινιδωτής στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Ανατολή),  μετά από χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Εκ μέρους της Περιφέρειας στην εκδήλωση, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σταθερή επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής να ενισχύσει, προς όφελος των πολιτών,  τις δομές Δημόσιας Υγείας με τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων. Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια να  θωρακιστούν με φορητούς απινιδωτές  οι πολυσύχναστοι  χώροι, από τυχόν εκδήλωση καρδιακών επεισοδίων, δίνοντας προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μετά το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής, θα ακολουθήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο τοποθέτηση απινιδωτή στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Ν.Κ. Ιωαννίνων, ενώ πέραν αυτών έγινε έλεγχος και συντήρηση του απινιδωτή του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες".

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή σε υπαλλήλους του ΠΕΑΚΙ και προπονητές που δραστηριοποιούνται στους αθλητικούς του χώρους.