Νέα από την Περιφέρεια Ηπείρου

2019-11-23 10:29

Επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου

Τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα ενημέρωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν την Περιφέρεια. Τον κ. Δ. Κουτσούμπα στην επίσκεψή του στην Περιφέρεια συνόδευαν στελέχη του Κόμματος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Περιφερειάρχης πρόσφερε εκδόσεις της Περιφέρειας  στον Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ και ακολούθησαν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε..

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας είπε τα εξής:

Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση γνωριμίας με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον κ. Περιφερειάρχη, όπου μας έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια στην περιοχή της Ηπείρου. Μια από τις πιο σπουδαίες περιοχές της πατρίδας μας, που έχει δυνατότητα και αναπτυξιακή και κυρίως να επιλύσει ζητήματα σε όφελος των κατοίκων, των εργαζομένων, των μισθωτών, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων της πόλης, των γυναικών, της νεολαίας. Και βεβαίως να κοιτάξουμε μπροστά οργανώνοντας εκ μέρους του ΚΚΕ τον αγώνα, την πάλη, τη διεκδίκηση και μέσα στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και έξω από αυτή στους δρόμους του αγώνα. Έτσι ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας, να πάμε μπροστά.

Ο κ. Αλεξάνδρος Καχριμάνης  με τη σειρά του τόνισε:

Είναι μεγάλη τιμή για την Περιφέρεια Ηπείρου που μας επισκέφθηκε για πρώτη φορά ο Γραμματέας του ΚΚΕ. Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.  Αναφέραμε τους στόχους που έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και συζητήσαμε για θέματα που είναι ευρύτερα, που ενδιαφέρουν πανελλαδικά αλλά και ειδικά εμάς στην Ήπειρο που ξέρετε πως έχουμε πιο δύσκολες συνθήκες λόγω της ορεινότητας και  της επιπλέον  δυσκολίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τον ευχαριστώ για την επίσκεψη.

Με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Η λειτουργία των επτά Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που έχουν κατασκευαστεί στα Ιωάννιναν, διασφαλίζεται για δύο χρόνια, χάρη στη χρηματοδότηση   από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

 Η σχετική απόφαση ένταξης της πράξης στο Ε.Π. και στον Άξονας Προτεραιότητας:   Ανάπτυξη Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων, με   προϋπολογισμό 1.430.800 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στις επτά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα φιλοξενούνται 28 ενήλικες με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, εκ γενετής ή επίκτητη, ηλικίας 18   ετών  και άνω, οι οποίοι δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Στα άτομα  αυτά  θα  παρέχονται  οι δυνατότητες να ζουν με αξιοπρέπεια και πάντα ενταγμένοι στον κοινωνικό ιστό, ήτοι:

Υπηρεσίες διαβίωσης και φροντίδας, (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, όποτε απαιτείται, μετακίνηση, κτλ),   και, παράλληλα,

Υπηρεσίες οι οποίες εστιάζονται σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων      προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία.

Απώτερος στόχος της λειτουργίας των Στεγών, είναι η πολύπλευρη κάλυψη των αναγκών των συμμετεχόντων, με τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρ   χρόνου τους, την παροχή στήριξης στους ίδιους και τις οικογένειές τους και την κοινωνική τους ένταξη.

Οι Σ.Υ.Δ. «Ελπίδα Ζωής» στεγάζονται σε έναν οικισμό που αποτελείται από 7 κατοικίες (210 τ.μ. η κάθε μία) των 4 ατόμων και ένα κοινόχρηστο κτίριο  καθημερινής  απασχόλησης και ψυχαγωγίας, τα οποία, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, χρηματοδοτήθηκαν από το Ήπειρος 2014-2020.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διάθεσης μηχανημάτων για εργασίες πολιτικής προστασίας

Τη διαδικασία για την κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων κατόχων μηχανημάτων- οχημάτων για τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων από εκδήλωση φυσικών φαινομένων για το έτος 2020 ξεκίνησε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου. Συγκεκριμένα εξέδωσε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Αιτήσεις- δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αυτοπροσώπως  στη Διεύθυνση  Πολιτικής Προστασίας   Πλ. Πύρρου 1 – Ιωάννινα, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 από 9.00 έως 13.00 ή και με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.

Αναλυτικά η πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας php.gov.gr, ενώ οι προτεινόμενες τιμές, επί των οποίων μπορεί να δηλώνονται και τυχόν εκπτώσεις,  καθορίστηκαν με την  αριθ.33/2599/08-11-2019 (ΑΔΑ: ΨΡΣΔ7Λ9-4ΑΧ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά από ώρες 9.00 έως 13.00 από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και στο τηλέφωνο 26510-87312.