Νέα από την Ήπειρο

2019-11-08 13:53

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή Ηπείρου έργα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε αποφάσεις για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Πρόκειται για έργα που αφορούν τη βελτίωση/αναβάθμιση των οδικών υποδομών, έργα πρόσβασης προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και για άλλες υποδομές στον αγροτικό τομέα.

Αναλυτικά:

Η Ο.Ε. κατακύρωσε τους διαγωνισμούς των παρακάτω έργων: 

Α. Π.Ε. Άρτας

«Αποκατάσταση βατότητας οδού από το Κομμένο Άρτας έως το ιστορικό σημείο Μηδέν στο δέλτα του ποταμού Αράχθου», προϋπολογισμού € 192.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.

«Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 270.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.

 «Μεταφορά νερού από τον Άραχθο προς τον αύλακα άρδευσης περιοχής Περάνθης Λουτροτόπου Κομμένου», προϋπολογισμού 120.000€. Ανάδοχος Λάμπρος Ε. Γεωργούλας.

«Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκα.

 

Β. Π.Ε. Θεσπρωτίας

 • «Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Φασκομηλιάς και Ελευθερίου Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 74.000 €. Ανάδοχος ΛΙΑΝΟΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
 • «Αποκατάσταση βατότητας οδού από Ξηρόλοφο προς Σκάνδαλο Θεσπρωτίας μετά από υπερχείλιση παρακείμενου ρέματος»,  προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.

 

Γ. Π.Ε. Ιωαννίνων

 • «Βελτίωση βατότητας επαρχιακού οδικού δικτύου προς Αετομηλίτσα», προϋπολογισμού 74.400 €. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
 • «Αποκατάσταση βατότητας οδού από την συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης έως Αγία Παρασκευή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 74.400,00 €  Ανάδοχος ΝΤΑΦΛΗΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
 • «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Μεσοβούνι – Αρίστη – Πάπιγκο - Μικρό Πάπιγκο», προϋπολογισμού 250.000 €. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.
 • «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μετσόβου-Ανθοχωρίου», προϋπολογισμού 50.000 €. Ανάδοχος Ιωάννης Κων. Σταύρου.
 • Επίσης κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για:
 • «Εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων ιστών οδοφωτισμού στο ΕΟΔ αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2019», προϋπολογισμού 72.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Λαγός.
 • Προμήθεια και μεταφορά άπλυτου αλατιού οδικών δικτύων (χύμα) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τις χειμερινές περιόδους 2019-2020 και 2020-2021, συνολικού προϋπολογισμού 611.072 €. Ανάδοχος η  ΑΛΑΤΙ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

 

Προσωρινοί ανάδοχοι έργων

Από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκαν επίσης προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

 • «Αποκατάσταση οδού Αχλαδέα - Ανάληψη –  Κάτω Λίππα» Ιωαννίνων , προϋπολογισμού 74.000 €. Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΦΑΗΣ.
 • «Προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου για τις ανάγκες της Περιφέρειας Ηπείρου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Κ.ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
 • «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 150.000.Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
 • Μελέτη αναδασμού Ελαίας – Φοινικίου Φιλιατών» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προεκτιμώμενης αμοιβής 150.000 €. Ανάδοχος Δ.ΜΗΤΡΟΥ-Π.ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Ε.Ε.

 

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Τέλος εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

 • «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Χόχλας του Δήμου Πάργας» προϋπολογισμού € 120.000.
 • «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κόμβους της περιοχής Νεοκαισάρειας» προϋπολογισμού 126.700 €.
 • «Αποκατάσταση βατότητας στην οδό πρόσβασης προς Μαυρολάγκαδο από την πλευρά του Μεγάλου Περιστερίου», προϋπολογισμού 74.400 €.
 • «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες στο Δήμο Πωγωνίου», προϋπολογισμού 74.400 €.
 • «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Τ.Κ. Κλειδωνιάς – Αετόπετρας», μέσω προγραμματικής σύμβασης με το   Δήμο Κόνιτσας», προϋπολογισμού 288.000 €.

 

Ορισμός ανεξάρτητου εκτιμητή για το στρατόπεδο «Παπακώστα» Άρτας

Μετά την κατ΄ αρχήν θετική ανταπόκριση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στο αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου για την παραχώρηση για 50 χρόνια  έκτασης του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί το Διοικητήριο της Π.Ε. Άρτας, σήμερα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πίστωση για την αμοιβή ανεξάρτητου εκτιμητή ο οποίος θα προχωρήσει στον υπολογισμό της μισθωτικής αξίας του ακινήτου, βάσει του θεσμού της επιφάνειας τμήματος.

Όπως ανέφερε στην Επιτροπή ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για την παραχώρηση θα ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθήθηκε και για το στρατόπεδο του Αγ. Ανδρέα της Πρέβεζας, για το οποίο οι μελέτες για την κατασκευή του Διοικητηρίου της Π.Ε. είναι σε προχωρημένο στάδιο. Ο Περιφερειάρχης, είπε ακόμη, πως στη συνάντηση που είχε με τον Υφ. Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή, αλλά και με τη Διοίκηση του ΤΕΘΑ, συζητήθηκαν και τα πιθανά ενδεχόμενα αξιοποίησης και άλλων παλαιών στρατοπέδων.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Ψήφισμα για την αδόκητη απώλεια του Περικλή Βασιλάκη, τ. Περιφερειακού Συμβουλίου εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ύστερα από την τοποθέτηση του Προέδρου του κ. Σταύρου Παργανά, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος, την πολύχρονη συμμετοχή του στα κοινά, ως  Περιφερειακού Συμβούλου, Αντιπεριφερειάρχη, ως και την εν γένει προσφορά του στον αθλητισμό και στην αυτοδιοίκηση. Με το ψήφισμα εκφράζονται τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ αντί στεφάνου χρήματα θα κατατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα.

Επίσης στην εξόδιο ακολουθία, αποφασίστηκε και παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.