Νέα από την Ήπειρο

2023-07-03 14:30
Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου έχουν προγραμματιστεί για την 

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023.

Ειδικότερα:

  • Ειδική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί ώρα 13.00 για την  «Εκλογή Γραμματέα Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, λόγω ανεξαρτητοποίησης του μέλους, που κατείχε τη θέση»
  • Τακτική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί ώρα 14,00 με  τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
  • ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»: Για την ισοπέδωση της παραλίας στο Μακρυγιάλι ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  
  • 2. Έγκριση 3 ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2023.   
  • 3. Έγκριση 4 ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2023.   
  • 4. Έγκριση μερικής τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.
  • 5. Συγκρότηση του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου.  
  • 6. Έγκριση Ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2» Περιφέρειας Ηπείρου.  
  •  7. Έγκριση Ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών ΠΕ. Άρτας με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2».  
  • 8. Έγκριση Ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών ΠΕ Θεσπρωτίας με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2».   
  • 9. Έγκριση Ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών ΠΕ Πρέβεζας με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2».  
  • 10. Έγκριση Ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων Π.Ε. Άρτας με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2 . 
  • 11. Έγκριση Ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων Π.Ε. Θεσπρωτίας με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2».  
  •  12. Έγκριση Ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων Π.Ε. Πρέβεζας με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2».  
  • 13. Συζήτηση σχετικά με το αίτημα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», για συζήτηση στο Π.Σ., των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων των έργων ΑΠΕ στη Λάκκα Σούλι και σε Γράμμο-Σμόλικα.
Φωτό αρχείου

 

Υποτροφίες σπουδών από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ξυνή

Η Περιφέρεια Ηπείρου ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, για την προσφορά 9 υποτροφιών ανά Περιφέρεια, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά από την Τρίτη 4-07-2023 έως την Παρασκευή 25-8-2023 από τις 8.00π.μ. έως τις 14.00 ως εξής :

Για την Π.Ε. Ιωαννίνων  : στην Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας , Διοικητήριο Περιφέρειας ,Πλατεία Πύρρου 1, Ιωάννινα (γρ. 129 , τηλ. 2651087129)

Για την Π.Ε Άρτας : στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας , Κοσμά Αιτωλού 10 ( τηλ. 2681363509- 2681363502)

Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας : στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Π.Ε. Θεσπρωτίας ,Π.Τσαλδάρη 18,Ηγουμενίτσα (τηλ. 2665360185, 2665360184)

Για την Π.Ε. Πρέβεζας : στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1, Πρέβεζα ( τηλ. 2682362199).

 

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν είναι :

  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2022 καθώς και φωτοαντίγραφο  του τελευταίου Ε9.
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης (λυκείου).

Για τα λοιπά κοινωνικά κριτήρια :

  • Κάρτα ανεργίας γονέων (αν υπάρχει).
  • Διαζευκτήριο ή αγωγή διαζυγίου και απόφαση επιμέλειας τέκνων (για μονογονεϊκές οικογένειες ).
  • Φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% (αν υπάρχει).

Η επιλογή θα  γίνει από Επιτροπή της Δ/σης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω υποτροφίες αφορούν την φοίτηση στους κύκλους σπουδών και όχι την κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής.

 

Υποτροφίες στις Περιφέρειες

Ακαδημαϊκό   Έτος 2023- 2024 - 117 υποτροφίες

I. Υποτροφίες σε κάθε περιφέρεια

Σύνολο 9 υποτροφίες διδάκτρων

  1. MEDITERRANEAN COLLEGE
  • ΤΕΣΣΕΡΙΣ υποτροφίες διδάκτρων για το α’ έτος σπουδών, στα προγράμματα Bachelor

Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και καλή επίδοση, με βαθμολογία έτους >60%. Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees προς το Βρετανικό Πανεπιστήμιο και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης.

  1. ΙΕΚ ΑΛΦΑ
  • Τέσσερις ετήσιες υποτροφίες διδάκτρων
  • Μία πλήρης υποτροφία διδάκτρων

II. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  1. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
  2. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College.
  3. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.
  4. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.
  5. Από τις υποτροφίες για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τέσσερις αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και μία αφορά σε πλήρη, διετή φοίτηση. 
  6. Οι υποτροφίες στο Mediterranean College αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.
  7. Για το Mediterranean College, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/φορέα πιστοποίησης, καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.
  8. Το Mediterranean College καλύπτει το τέλος αίτησης στα προγράμματα.
  9. Για την κατοχύρωση των υποτροφιών, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
  10. Οι προαναφερθέντες εκπαιδευτικοί φορείς διατηρούν το δικαίωμα να μην προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.