Νέα από την Ήπειρο

2023-01-20 15:41

Η Περιφέρεια Ηπείρου στις τουριστικές εκθέσεις F.RE.E. Μονάχου και I.F.T. Βελιγραδίου

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγραμματισμού της για προβολή 

και προώθηση του προορισμού «Ήπειρος» θα συμμετάσχει στο τέλος Φεβρουαρίου σε δυο ακόμη σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η μια στο Μόναχο Γερμανίας με δικό της περίπτερο, και η άλλη στο Βελιγράδι Σερβίας ως συνεκθέτης σε περίπτερο του ΕΟΤ.

Όπως γίνεται σε όλες τις εκθέσεις η Περιφέρεια θα φιλοξενήσει στο χώρο που θα διαθέτει,  στο περίπτερο της στο Μόναχο και σε αυτό του ΕΟΤ στο Βελιγράδι, τους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον

 

Αναλυτικά οι δυο εκθέσεις:

  1. Έκθεση F.RE.E. στο Μόναχο, το διάστημα 22-26 Φεβρουαρίου 2023 σε περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα θέματα που προβάλλονται περιλαμβάνουν δραστηριότητες και διακοπές σε παραθαλάσσιο και ορεινό πεδίο, κάτι που ταιριάζει στην Ήπειρο, όπως πεζοπορία, wind surfing, ποδηλασία, αναρρίχηση, διακοπές και αναψυχή στη θάλασσα, θαλάσσια σπορ (καταδύσεις, ψάρεμα, κανό, κωπηλασία, δραστηριότητες για υγεία, ομορφιά, ευεξία, διακοπές με ιππασία κ.α.). Πέρυσι η έκθεση ακυρώθηκε και η φετινή συμμετοχή θα είναι η πέμπτη για την Ήπειρο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης https://free-muenchen.de/,
  2. Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα 23-26 Φεβρουαρίου 2023, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.  . Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για πρώτη φορά το 2014 στην συγκεκριμένη έκθεση και συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών στα παράλια, αλλά και σε ορεινούς προορισμούς, καθώς και στα σημαντικά μνημεία της ορθοδοξίας, δεδομένου ότι οι Σέρβοι είναι ομόθρησκος λαός. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης http://belgradetourismfair.com/,

 Στις εκθέσεις μπορούν να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου: Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς και επιχειρήσεις του τουρισμού. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και υλικό προβολής για να διανεμηθεί στις εκθέσεις.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στο email: ch.kazakos@php.gov.gr   με την συμπλήρωση της αντίστοιχης συνημμένης φόρμας συμμετοχής, ανάλογα με την έκθεση στην οποία επιθυμεί ο καθένας. Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής.

Δεδομένου ότι το ύφος του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε ως δικό της, είτε  ως συνεκθέτης του ΕΟΤ είναι συγκεκριμένο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Τέλος, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στις εκθέσεις, το οποίο πρέπει να είναι στην Γερμανική, Αγγλική ή και στη Σερβική γλώσσα, ανάλογα με την έκθεση που απευθύνεται. Το υλικό  θα πρέπει να το προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, με την ένδειξη για ποια έκθεση πρόκειται, στο γραφείο 143 του διοικητηρίου της  Περιφέρειας στα Ιωάννινα (πλατεία Πύρρου 1) το αργότερο έως την Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13:00.

 

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα έργα οδοφωτισμού στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα οδοφωτισμού στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας, έδωσε με αποφάσεις του το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ζ΄ Κλιμάκιο) το οποίο είχε επιληφθεί για την εξέταση της νομιμότητας της διαδικασίας ανάδειξης των αναδόχων και των σχεδίων σύμβασης που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στις πράξεις που κοινοποιήθηκαν προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρεται επίσης ότι μπορεί να προβεί άμεσα στην υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων, χωρίς να αναμένεται η πάροδος της 15μερης προθεσμίας «δεδομένου ότι κατά της Πράξης αυτής (αντίστοιχα για κάθε έργο)  δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης ενώπιον του Έβδομου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Σημειώνεται ότι:

  • το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των Υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών» έχει  τίμημα 15.320.221,24 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο οικονομικός φορέας «Ένωση Εταιρειών ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- FOTAGONLED Α.Ε.».
  • το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των Υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου  Πρέβεζας» έχει  τίμημα  6.995.212.98 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ανάδοχος  έχει αναδειχθεί ο οικονομικός φορέας «Ένωση Εταιριεών ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΟΜΕΧΟΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Μετά την κοινοποίηση των Πράξεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καλέσει τους αναδόχους των δύο έργων προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες υπογραφής των συμβάσεων.