Νέα από την Ήπειρο

2022-02-15 17:36

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή κόμβου σύνδεσης της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών με την Εγνατία Οδό

 Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον εκπρόσωπο 

της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση κατασκευής του έργου «Κόμβος Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας με Εγνατία Οδό». Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου έρχεται να  αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που χρονολογείται από την κατασκευή της Εγνατίας οδού, καθώς δεν είχε προβλεφθεί η κατασκευή σύγχρονου  κόμβου εξόδου/εισόδου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,4 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας. Ανάδοχος εταιρία είναι η «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.».

 

Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε παραδοσιακές χειροτεχνικές πρακτικές

Η Περιφέρεια Ηπείρου προσκαλεί χειροτέχνες, καλλιτέχνες και φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών  να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα «Αναλογικές και ψηφιακές τεχνολογίες σε παραδοσιακές χειροτεχνικές πρακτικές».

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου “Creative@Hubs: Holistic networking of creative industries via hubs” Interreg Greece-Italy, και έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την παραγωγή νέων αντικειμένων – ενθυμημάτων βασισμένα στον πολιτισμό και στην ιστορία της Ηπείρου καθώς και τη δημιουργία ενός συνεργατικού δημιουργικού πολιτιστικού κόμβου(hub).

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα καλύψουν:

  • θέματα σχεδιασμού, με ανάλυση κι επεξεργασία παραδοσιακών μοτίβων
  • θέματα υλοποίησης, με χρήση παραδοσιακών εργαλείων αλλά και ψηφιακών (3d scanning, 3d printing, virtual reality)
  • θέματα branding, δημιουργία αναγνωρίσιμου σχεδιαστικού προφίλ

Η διοργάνωση και η υλοποίηση τους θα γίνει από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους συνεργαζόμενους καθηγητές.

Τόπος διεξαγωγής θα είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο κ, Ξενοφών Μπήτσικας, Kαθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι συμμετοχές των ενδιαφερομένων να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση xbitsika@uoi.gr και να συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα έως τις 28/02/2022.

 

Πληροφορίες: κα Σοφία Τριάντου, Περιφέρεια Ηπείρου,         

Τηλ. Επικοινωνίας: 2651364355.