Νέα από την Ήπειρο

2021-12-27 14:01

Πρόταση ένταξης του Ζαγορίου στον κατάλογο  μνημείων της UNESCO

Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε σημερινή του- δια περιφοράς – συνεδρίαση 

ενέκρινε α) την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας για την εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην κατηγορία των Πολιτιστικών Τοπίων και β) το διαχειριστικό σχέδιο του φακέλου υποψηφιότητας.   

 

 

 

 

Πρόγνωση ΕΜΥ/ΕΜΞ για εκδήλωση καιρικών φαινομένων

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίου 

Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο. Βάσει της ανωτέρω πρόβλεψης η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμων και πολιτών.

Ακολουθεί το αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού:

Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων - Δήμων - πολιτών.

«Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που θα επηρεάσουν μέχρι την Τετάρτη στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

1. Τη Δευτέρα, 27.12.2021

α) στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι τις βραδινές ώρες.

β) στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

γ) στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες.

2. Την Τρίτη, 28.12.2021

Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη.

Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα.

3. Την Τετάρτη, 29.12.2021

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και στο λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

 

Έγκριση διακήρυξης για την «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Αρταίων»

Με έγγραφο προς το Δήμο Αρταίων η Ε.Υ.Δ. Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 535.000 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Δημιουργία Πράσινου Σημείου Δήμου Αρταίων».

 

Εγκρίθηκε από την  Ε.Υ.Δ. η σύμβαση για την «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου - κόμβος Βογιάνου)»

Τη σύμφωνη της γνώμη προς το Δήμο Ιωαννιτών παρέχει η  Ε.Υ.Δ. Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου  για τη  διαδικασία ανάθεσης του έργου «Ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου - κόμβος Βογιάνου)», προϋπολογισμού 16.750.461,55 ευρώ.

Το οδικό δίκτυο έχει συνολικό μήκος περίπου 4.360 μ., ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό στάδιο, με την οδό Ιωαννίνων του Δ.Δ. Ανατολής.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία 7 σύγχρονων ισόπεδων κυκλικών κόμβων (roundabouts), καθώς και παράπλευρων και κάθετων οδών ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών. Επίσης σε τμήμα του έργου θα κατασκευαστεί διαδρομή αναψυχής για την εξυπηρέτηση πεζών και ποδηλάτων.

 

Έγκριση διακήρυξης για την «Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων» Δήμου Αρταίων

Η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφό της προς το Δήμο Αρταίων διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του υποέργου «Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων», προϋπολογισμού 375.000 ευρώ.