Νέα από την Ήπειρο

2021-10-12 16:53

Έρευνα αγοράς προτίμησης των καταναλωτών ως προς την «ιχνηλασιμότητα»* των ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων στην μετά κορωνοϊό εποχή (μετά covid-19 εποχή)

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με την συνεργασία του εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων, του 

Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του branding των τοπικών, παραδοσιακών τροφίμων και την προώθηση τους, συνεχίζει την διερεύνηση των απόψεων του καταναλωτή ως τοπικά και πανελλαδικά στην μετά κορωνοϊό εποχή με μία νέα έρευνα αγοράς (την τρίτη κατά σειρά):

*ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ είναι οι πληροφορίες του τρόφιμου «από το χωράφι στο ράφι» που ο καταναλωτής θα ήθελε να γνωρίζει πριν το επιλέξει (όπως τα συστατικά του, την παραγωγή του, τις ιδιότητες του, τα χαρακτηριστικά του, την διαδρομή του κ.α.).

Θα θέλαμε όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://forms.gle/ag3hRzmatTu6xWKFA

 

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021»

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, πρόκειται να συμμετάσχει 

με δικό της Περίπτερο στην Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021», που θα πραγματοποιηθεί από 16 ως 20 Οκτωβρίου στο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Για το λόγο αυτό προσκαλούνται όσοι Δήμοι, φορείς και επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού χώρου της Ηπείρου επιθυμούν να συμμετάσχουν με έντυπο διαφημιστικό υλικό, αυτό πρέπει να αποσταλεί το αργότερο ως την Πέμπτη 14-10-2021, στη 1:00 μ.μ, στο γραφείο 143 της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1, 45221 Ιωάννινα. Τηλ. 26510 87143).

Η εκθεσιακή δραστηριότητα  «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021 τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, και των Δήμων Δωδώνης και Ζίτσας,  και θα  πραγματοποιηθεί με όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα τα οποία θα ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης για την αντικατάσταση οχημάτων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Με έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου προς τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας διατυπώνεται σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Αντικατάσταση οχημάτων με νέα ενεργειακά, αποδοτικά και χαμηλών εκπομπών ΥΠΟΕΙΔΟΣ Ζ» της πράξης «Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα των υποδομών της ΔΕΥΑΗ». Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 109.492 ευρώ.