Νέα από την Ήπειρο

2018-11-17 09:03

Ολοκληρώθηκε το έργο (Αγίου Σπυρίδωνα- Βίγλας Άρτας

Ένα από τα πλέον χρήσιμα έργα για την εξυπηρέτηση κατοίκων και παραγωγικών μονάδων στην περιοχή της Άρτας ολοκληρώθηκε και δίνεται στη χρήση των πολιτών. Πρόκειται για την Α΄ φάση της «βελτίωσης προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχήμεταξύ Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας της ΠΕ Άρτας».

Το έργο είχε προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου. Περιλαμβάνεται δε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας/Π.Ε. Άρτας για τη βελτίωση των υποδομών  σε περιοχές του κάμπου της ευρύτερης περιοχής.

Με την υλοποίησή του, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, αγροτών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των οικισμών Άγιος Σπυρίδωνας, Ράχη και Βίγλας, που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να εξυπηρετούνται από ένα προβληματικό οδικό δίκτυο.

Από την Περιφερειακή Αρχή προγραμματίζεται η υλοποίηση και της Β΄ φάσης του έργου, σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχθεί ήδη από την ΠΕ Άρτας.

 

Η Εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ήπειρο

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, διοργάνωσε στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 στην Άρτα, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα ενημερωτικές εκδηλώσεις για το σοβαρό θέμα της πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια της Εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους φορείς, γονείς και παιδιά για τους στόχους της καμπάνιας και προσέφερε ενημερωτικό υλικό, το οποίο θα διανεμηθεί στα σχολεία, προτείνει τρόπους για την πρόληψη του φαινομένου, και αποτελεί χρήσιμο οδηγό, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα στην Ήπειρο.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Σύμφωνο Συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου

Στη Διεθνή Τουριστική έκθεση «World Travel Market (WTM)» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο,  συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου, επιδιώκοντας να αυξήσει το μερίδιό της στους Βρετανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η Έκθεση απευθυνόταν σε επαγγελματίες τουρισμού και στην αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Σουλίου  κ. Σταυρούλα Μπραΐμη και περισσότεροι από δέκα εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων της Ηπείρου, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με ομολόγους τους και τουριστικούς πράκτορες από διάφορες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, έγινε παρουσίαση του «προορισμού Ήπειρος» σε tour Operators του Ηνωμένου Βασιλείου, από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας, που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό του Ε.Ο.Τ., επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία εξήρε τη συνεχή παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, καθώς και η πρώην Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

 

 

 

ς.