Νέα από την Ήπειρο

2020-04-24 14:07

Ανακοίνωση του τμήματος κτηνιατρικής για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά στα ζώα συντροφιάς

Με αφορμή πρόσφατες δημοσιεύσεις σχετικές με την ευθανασία «παραβατικών» αδέσποτων σκύλων, το Τμήμα Κτηνιατρικής Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ιωαννίνων, οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες, ότι με τον Ν 4039/2012 και την τροποποίησή του με το άρθρο 46 του Ν 4235/2014,  ορίστηκε η χρηστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς, η  διαχείριση των επικίνδυνων ζώων και με βάση την κτηνιατρική επιστήμη προέβλεψε την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τον έλεγχο του πληθυσμού τους. 

Σε μία εποχή  όπου καλούμαστε να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, σεβασμό και εμπιστοσύνη στο νόμο  και στα αποτελέσματα της τήρησής του, εκείνο που απαιτείται είναι να προτρέψουμε ο ένας τον άλλον κατά της εγκατάλειψης των ζώων, υπέρ της μέριμνας για τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους, και υπέρ της υπεύθυνης υιοθεσίας.  

Το Τμήμα Κτηνιατρικής καλεί όλους τους φέροντες ευθύνη σύμφωνα με τα παραπάνω, αρμόδιες αρχές αλλά και πολίτες- έστω και μέσα σε αντίξοες συνθήκες- να επισπεύσουν για την ορθή εφαρμογή τους.   

 Έχουμε αποδείξει ότι αν θέλουμε, μπορούμε.

 

Προς δημοπράτηση η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Κ. Παρακαλάμου

Προς δημοπράτηση «οδεύει» η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Τ.Κ. Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου, καθώς η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, με έγγραφό της προς τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου διατύπωσε θετική γνώμη προς τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 868.000 ευρώ.