Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μουσικό έργο ΕΛΛΗΝΕΣ φιλ ΕΛΛΗΝΕΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2017-06-27 16:02

Μ ε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το μουσικό έργο  «ΕΛΛΗΝΕΣ φιλ ΕΛΛΗΝΕΣ» που 

πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, την Περιφέρεια Ηπείρου, τα Πανεπιστήμια, Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λούντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, και Σάσσαρι.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών Τουρισμού με  Χορηγό Επικοινωνίας την  ΕΡΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Περίπου 1.400 θεατές παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό τους, Σταύρο Ζαλμά, Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Καταλειφό, Γιάννη Κότσιρα, Βασίλη Λέκκα, Άρη Λεμπεσόπουλο, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτη Χατζηευσταθίου.

Το μουσικό έργο  περιλάμβανε  μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων και φιλελλήνων ποιητών, ένα πρωτότυπο μουσικό έργο για την Ελλάδα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες.

H μουσική συναντά την ποίηση Ελλήνων και φιλελλήνων ποιητών θυμίζοντάς μας πόσο σημαντική γίνεται η τέχνη όταν μπορεί και εκφράζει το αίσθημα της συμπάθειας, της συμμετοχής  και της αγάπης.

Από τον Πούσκιν στον Παλαμά και από τον Βαλαωρίτη στον Λόρδο Βύρωνα, το  μήνυμα της συμμετοχής και της αγάπης στην Ελλάδα  μεταφέρεται με την δύναμη  των φωνών σπουδαίων καλλιτεχνών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο Βουλευτής Σύριζα Νομού Άρτας, κ. Τσίρκας Βασίλης, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Άρτας, Γεώργιος Στύλιος, ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος,ο Μητροπολίτης και Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος , Ιερώνυμου, Νικόλαος Κλάδης, ο Πρέσβης της Κύπρου, Κυριάκος Κενεβέζος, την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Περιφερειακοί και  Δημοτικοί Σύμβουλοι.  

Χαιρετισμό πριν την έναρξη της παράστασης  απεύθυναν ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος,ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος  Καψάλης.

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που με την παρουσία τους συντέλεσαν  στην επιτυχία της διοργάνωσης.

«Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, ξεκίνησε τη λειτουργία του από 1-1-2011,  με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Έχει ως  έδρα το Πέτα και ιστορική έδρα το Μαρτυρικό  Κομμένο και προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Πέτα, Αράχθου και Κομποτίου και της κοινότητας Κομμένου.

Είναι ένας Δήμος ιστορικός, καθώς φέρει το όνομα του Εθνεγέρτη και Ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας, Νικολάου Σκουφά, ο οποίος γεννήθηκε στο Κομπότι και αφιέρωσε τη ζωή του στην ιδέα της Επανάστασης του Γένους.

O Αμβρακικός  Κόλπος με το γραφικό λιμάνι της Κόπραινας.

Η πανέμορφη Λίμνη Πουρναρίου με την πανοραμική θέα προς την Άρτα.

Οι καταπράσινοι ορεινοί οικισμοί του με μαγευτική θέα προς τη λίμνη Πουρναρίου.

Οι διάσπαρτοι πανέμορφοι αγροτικοί  οικισμοί  του κάμπου μας.

Η πανέμορφη κοίτη του Αράχθου και το Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου.

Οι μαγευτικές λιμνοθάλασσες με τα διβάρια τους και τα νοστιμότατα ψάρια τους ,  τα μαγευτικά τοπία, με έντονες και σπάνιες εικόνες, οι αγνοί, ζεστοί και φιλόξενοι άνθρωποι αποτελούν τους λόγους που αξίζει κάποιος  να επισκεφθεί το δήμο μας.

Τέλος ο κ. Γιαννούλης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες της παράστασης συγκεκριμένα ανέφερε «Ιδιαίτερα δε θέλω να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες και τον φίλο  μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Χατζηευσταθίου για την υπέρμετρη ευαισθησία που υπέδειξαν  αγκαλιάζοντας την προσπάθεια αυτή.

Να ευχαριστήσω επίσης όλους αυτούς που οικονομικά  στήριξαν την προσπάθεια μας αυτή.

Την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.

Την Περιφέρεια Ηπείρου

Τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ και Δεύτερο Πρόγραμμα και ΑRΤ ΤV όπως και τα Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και εσωτερικών για την αιγίδα που μας παραχώρησαν».

Σας ευχαριστώ όλους

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Το πρωί της Τετάρτης (20 Ιουνίου)  στην αίθουσα τύπου της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα ο Δήμαρχος, κ. Γιαννούλης και οι συντελεστές της παραγωγής έδωσαν συνέντευξη τύπου  θέλοντας να παρουσιάσουν το έργο στο κοινό,  συγκεκριμένα ο κ. Γιαννούλης ανέφερε, «Είναι ένα μουσικό έργο όπου η μουσική συναντά την ποίηση Ελλήνων και Φιλελλήνων θυμίζοντας μας την δύναμη της τέχνης να μεταφέρει μηνύματα, Αλληλεγγύης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αξιοπρέπειας, Ελευθερίας, Δημοκρατίας.

Αξίες που ο Φιλελληνισμός πρεσβεύει και θέλουμε να αναδείξουμε».

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, ευχαριστεί όλους τους επισήμους που τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όλους όσους παρακολούθησαν το μουσικό έργο.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=HIVALt9w2wA

< https://www.youtube.com/watch?v=HIVALt9w2wA&feature=youtu.be>
& feature=youtu.be