Kαι η «προβολή» του χωριού μας καλά κρατεί…

2015-08-08 19:33

...πριν από λίγες μέρες μια κυρία από την Θεσσαλονίκη ονόματι Μαρία έγραψε στο βιβλίο των

επισκεπτών τούτου εδώ του site  μια επιστολή στην οποία αφού αρχικά εξήρε τις ομορφιές της περιοχής μας γενικώς και τις παραλίες του χωριού μας ειδικώς, στάθηκε σε ένα σημείο το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαιτέρως όλους. Η εν λόγω κυρία αναφέρθηκε στην παραλία της Αγ. Παρασκευής και στο πολεοδομικό έγκλημα που συντελείται εκεί, αναφερόμενη εικάζω σε ένα συγκεκριμένο απαραμίλλου αισθητικής και πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον κτήριο, το οποίο είναι φυσικά νόμιμο καθ΄ όλα. Περιττό να πω ότι οι προβληματισμοί της εν λόγω επισκέπτριας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Πιο κάτω δημοσιεύεται αυτούσια η επιστολή της συγκεκριμένης κυρίας, καθώς και η δική μου απάντηση ως διαχειριστή του site. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν ότι εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν ασχολούμαι με τέτοιου είδους θέματα, αυτό όμως είναι μάλλον αναμενόμενο και ουδόλως με απασχολεί, οι θέσεις μου είναι άλλωστε γνωστές και πάγιες σε όσους με γνωρίζουν και σε ότι αφορά συγκεκριμένα θέματα, είμαι παρόλα αυτά πάντα ανοιχτός σε υγιή και γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων.

Ιδού λοιπόν η επιστολή της εν λόγω κυρίας και η δική μου απάντηση φυσικά, προς εξαγωγή συμπερασμάτων και προβληματισμών, σε όσους δύνανται, οι άλλοι δεν με απασχολούν ούτως ή άλλως.

 

Το χωριό σας

Ημερομηνία: 2015-08-02 | Από: Μαρία από Θεσσαλονίκη

Επισκέφτηκα το χωριό σας για λίγες μέρες τον μήνα που μας πέρασε. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι παραλίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά κυρίως του χωριού σας. Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα όμως στην κατά τα άλλα όμορφη παραλία της Αγ. Παρασκευής και στα πολεοδομικά εγκλήματα που φαίνεται να έχουν συντελεστεί εκεί. Κρίμα γιατί τόσο όμορφη και ιδιαίτερη παραλία δύσκολα συναντά κανείς στην Ελλάδα. Μπορεί να σωθεί, έστω και τώρα; Υπάρχει κάποιος αρμόδιος να επιληφθεί του θέματος; Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

Απάντηση: Το χωριό σας

Ημερομηνία: 2015-08-07 | Από: ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ SITE)

Εμάς που έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί να δείτε πως μας "πονάει" το εν λόγω θέαμα, έχοντας δει βεβαίως και την άλλη, την καλή όψη της Αγ. Παρασκευής. Θα σας απογοητεύσω δυστυχώς, αλλά η άποψη μου είναι πως η συγκεκριμένη παραλία έχει καταστραφεί ανεπιστρεπτί. Αρμόδιοι δεν υπάρχουν, ή αν υπάρχουν είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων συνένοχοι...καθώς ...είναι "πολλά τα λεφτά Άρη". Υπάρχουν βεβαίως και οι "αναρμόδιοι" οι οποίοι παρότι γνωρίζουν "πρόσωπα και πράγματα" σιωπούν επίσης, καλύπτοντας αυτό το πολεοδομικό έγκλημα. Αυτά ως απάντηση στην ερώτηση σας και συγγνώμη αν σας κούρασα!

* Η φωτογραφία είναι κάπως παλιά, καθώς δεν πηγαίνω πια στην Αγ. Παρασκευή για ευνόητους λόγους, δεν νομίζω όμως ότι έχει αλλάξει κάτι (εκτός και αν γκρεμίστηκε το επίμαχο κτίσμα), κάτι τέτοιο θα είχε υποπέσει στην αντίληψη μου όμως!