ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ …ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

2015-06-30 20:33

Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε . - ΝΑΙ στην Ευρώπη (?)…

(ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ Κ.ΛΠ) …δικό μου αυτό)

 Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: ΝΑΙ στην Ευρώπη

Σ.Σ:  Κανονικά αυτό μπαίνει στο τέλος κάθε δημοσίευσης (όταν μπαίνει βεβαίως), αυτή τη φορά όμως επιβάλλεται να μπει στην αρχή για ευνόητους λόγους. Το να πούμε ότι μας εκπλήσσει η ανακοίνωση της ΕΝ.Π.Ε, θα είναι ψέμα, θα είναι σαν να «κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας» και κάτι τέτοιο δεν θα το κάνουμε (εγώ τουλάχιστον). Τι μας λέει η ανακοίνωση λοιπόν; Ναι στην Ευρώπη (και με κεφάλαια μάλιστα μη τυχόν και κάνουμε κανένα λάθος). Γιατί δεν μας προξενεί άραγε καμιά εντύπωση η εν λόγω ανακοίνωση; Ο ευρών αμειφθήσεται! Ναι σε ποια Ευρώπη όμως ; Αυτή των πληβείων και των πατρικίων; του πλούσιου Βορρά (τι λέξη κι αυτή, όπως βορά στους λύκους ένα πράγμα) και του φτωχού Νότου, της Ευρώπης των διακρίσεων, της επιλεκτικής φτωχοποίησης, της ελλειμματικής δημοκρατίας και τόσων άλλων δεινών; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε, παρά τα όσα ψευδή διατείνεται το πιο κάτω δημοσίευμα, επειδή εμείς αγαπούμε περισσότερο την πατρίδα μας και λιγότερο την τσέπη μας. Επειδή όμως η Δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης» όπως έλεγε και ο Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ (Ελβετός φιλέλληνας που εγκαινίασε τη νεοελληνική δημοσιογραφία) δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΕΝ.Π.Ε, παρότι αυτή βρίθει ανακριβειών και έχει αμιγώς προπαγανδιστικό χαρακτήρα. Θαυμάστε τη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζοντας την αγωνία (σιγά θα πάθετε τίποτα) των συμπολιτών μας για επιστροφή στην ομαλότητα (sic) και την κανονικότητα (δυο φορές sic) και συναισθανόμενη το βάρος των ιστορικών στιγμών που διανύει ο τόπος (το "τερμάτισαν", δεν παίζω άλλ0) δηλώνει:

 Α) Είμαστε αντίθετοι στα διχαστικά διλήμματα τα οποία δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου καθώς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες  ευθύνης έστω και την ύστατη αυτή ώρα για ένα κοινό πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών και της Πατρίδας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γνωρίσει ξανά εθνικό διχασμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε εθνική περιπέτεια

Β) Καλούμε τους έλληνες πολίτες να επιλέξουν το δρόμο της ιστορικής ευθύνης (ΝΑΙ) διασφαλίζοντας τη θέση της πατρίδας στην Ευρώπη.

Δεν δεχόμαστε το αδιέξοδο μιας τεχνικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης να αποτελέσει το ορόσημο για την απομόνωση και την περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Για εμάς είναι αδιανόητη η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη και η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Η Ελλάδα να μείνει Ενωμένη, να μείνει στην Ευρώπη, να μείνει στο ευρώ. Εκεί που ιστορικά ανήκει.