Ηπειρώτικα…εν τάχει

2018-12-11 15:15

Τακτική συνάντηση ελέγχου προόδου του έργου της μονάδα Α.Σ.Α. Ηπείρου

Εν όψει της έναρξης λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας των Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περ/ντος & Υποδομών Τατιάνα Καλογιάννη, παραβρέθηκε και συντόνισε τις εργασίες της τακτικής συνάντησης ελέγχου της προόδου υλοποίησης του έργου που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 10/12/2018, στον χώρο της εγκατάστασης.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης οι κκ. Ν. Τσαρνάς και Κ. Μπάκας εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας, οι κκ. Χ. Χαραλαμπίδης, Γ. Πασχάλης, Α. Φραντζής και Β. Κρούσκα, εκ μέρους της εταιρείας που διαχειρίζεται την μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων, ο κ. Π. Ευγενικός από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, εκπρόσωποι του Ανεξάρτητου Ελεγκτή καθώς και στελέχη και σύμβουλοι της Περιφέρειας Ηπείρου, η κ. Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε: "Διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά η άρτια υλοποίηση της εγκατάστασης, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και χωρίς υπερβάσεις χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού. Η εγκατάσταση είναι έτοιμη να δεχθεί τα απορρίμματα των Δήμων της Ηπείρου. Έχουμε ειδοποιήσει σχετικά όλους τους ΟΤΑ για την προσκόμιση των αστικών απορριμμάτων που συλλέγονται στις περιοχές τους. Μια επίπονη προσπάθεια για ένα τεράστιο έργο υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος, με πολλαπλά οφέλη για την Περιφέρεια Ηπείρου και τους συμπολίτες μας, ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά. Προσβλέπουμε πλέον στη σωστή λειτουργία της μονάδας με τη συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων μερών".

 

''Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου'' 

Σε συνέχεια συναντήσεων με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου και επιχειρηματιών καθώς και της Εναρκτήριας Εκδήλωσης της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα σύσκεψη μεταξύ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ, του Φορέα Λειτουργίας της Διαδρομής, και επιχειρήσεων από όλη την Ήπειρο για την σύσταση Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης & Ανάπτυξης.

Στην σύσκεψη αναλύθηκε η φιλοσοφία του Τοπικού Συμφώνου, οι σκοποί και οι αρχές του καθώς και τα κριτήρια συμμετοχής και το σύστημα διοίκησής του.

Η σύσκεψη έληξε με την ανάδειξη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου, η οποία, σε συνεργασία με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν από κοινού τις επόμενες δράσεις ώστε να ενταχθεί η πολιτιστική διαδρομή στο σύγχρονο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.