Η ΠΕΔ Ηπείρου στηρίζει την υποψηφιότητα της πόλης των Ιωαννίνων για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

2015-08-18 19:23

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ) στην συνεδρίασή του της 10ης Αυγούστου 2015

αποφάσισε ομόφωνα την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας: «ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

Θεωρεί ότι, όλοι οι φορείς πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ενωμένοι, ώστε να κερδηθεί η δύσκολη αυτή μάχη που αφορά όχι μόνο την πόλη των Ιωαννίνων αλλά ολόκληρη την Ήπειρο, γιατί μέσω αυτής θα αναδειχθεί η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός της.

Όμως, διαπιστώσαμε με λύπη μας, ότι η Δημοτική Αρχή της Πόλης των Ιωαννίνων αγνόησε και δεν ζήτησε την συνδρομή και την συνεργασία, σε μια συλλογική προσπάθεια, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου η οποία εκφράζει το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου και για τον λόγο αυτό εκφράζουμε την ανησυχία και την δυσαρέσκεια μας.

Ελπίζουμε δε, ότι τέτοιες ενέργειες δεν έγιναν σκόπιμα καθώς σε διαφορετική περίπτωση θέτουν στεγανά τα οποία αν μη τι άλλο υποβαθμίζουν την υποψηφιότητα μας έναντι των άλλων.

Πιστεύουμε, και εμείς το έχουμε αποδείξει, ότι πρέπει να υπάρχει ουσιαστικότερη συνεργασία μεταξύ των φορέων, ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους καθολικού ενδιαφέροντος ζητήματα, όπου η συντονισμένη προσπάθεια όλων των αυτοδιοικητικών φορέων, μόνο θετικά αποτελέσματα θα είχε να προσφέρει.

Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τα μικροκομματικά μας στεγανά, προκειμένου να  δημιουργήσουμε υγιείς προοπτικές για τον τόπο μας.

Το Δ.Σ της ΠΕΔ Ηπείρου χωρίς προφάσεις εν αμαρτίαις θα στηρίξει την συλλογική προσπάθεια και εκφράζει την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία των δύο φορέων προκειμένου να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στο σχεδιασμό της πρότασης.