Η ανακοίνωση άργησε …

2015-11-27 11:56

..όχι μια μέρα όπως λέει και ο τίτλος γνωστής τηλεοπτική σειράς, αλλά πολλές μέρες.

Κατά συνέπεια υπάρχουν δύο εκδοχές προς επιλογή, δηλαδή αυτή του κάλλιο αργά παρά ποτέ, ή μήπως εκείνη του ψηφίζω εκ του ασφαλούς, επειδή έχω πληροφορηθεί ότι ο σταθμός δεν θα κλείσει τελικά, οπότε εκδίδουμε και ένα ψήφισμα έτσι για να υπάρχει για την έξωθεν καλή μαρτυρία και τις αγαθές μας προθέσεις φυσικά; Το τελευταίο αφορά φυσικά στο γεγονός της μη αντίδρασης του Δήμου Ηγουμενίτσας εν αντιθέσει με άλλους Δήμους όταν το εν λόγω σχέδιο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση , αλλά και την μετέπειτα "ηχηρή απουσία" του, μέχρι σήμερα φυσικά. Εικασίες και όχι μόνο! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Ιδού λοιπόν το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ηγουμενίτσας προς εξαγωγή αυτών :

Ως Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στην κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, στα πλαίσια του προτεινόμενου σχεδίου για την Αναδιάρθρωσης-Αναδιάταξης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. 
Η έντονη αντίδραση μας έγκειται σε αντικειμενικούς και ουσιαστικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, καθώς η Τοπική Κοινότητα Πέρδικας απαριθμεί 2.000 μόνιμους κάτοικους, οι οποίοι κατά τους θερινούς μήνες προσαυξάνονται κατά 5.000.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρδικας καλύπτει κατά τους χειμερινούς μήνες και την Τοπική Κοινότητα Συβότων στην οποία λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες Αστυνομικός Σταθμός.
Ο εν λόγω Αστυνομικός Σταθμός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα και μαζί με τα Σύβοτα επιβλέπει ένα μεγάλο παραθαλάσσιο μέτωπο με πολλές παραλίες και με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη όπου έχουν σημειωθεί πολλές παραβατικές πράξεις.
Από οικονομικής πλευράς δε, δεν επιβαρύνει την Εθνική Οικονομία, καθότι στεγάζεται σε ευρύχωρο Δημοτικό Κτίριο. Αντίθετα, θεωρούμε ότι η αστυνόμευση από την Ηγουμενίτσα, θα προκαλέσει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε απαραίτητη την συνέχιση της λειτουργίας του και προτείνουμε την ενίσχυση του κατά τους θερινούς μήνες, ώστε μαζί με τον Αστυνομικό Σταθμό των Συβότων να καλυφθεί όλο το παραλιακό μέτωπο που δέχεται  μεγάλο αριθμό  τουριστών.
Συμφωνούμε επίσης με την διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Μαργαριτίου ο οποίος μαζί με τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρδικας πιστεύουμε ότι θα προσφέρει τα μέγιστα στην προστασία και ασφάλεια των Δημοτών μας.
Καλούμε τέλος τον Αρμόδιο Υπουργό και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προβούν στην αλλαγή του σχεδίου και να διατηρήσουν τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρδικας.