Η 3η FOOD EXPO με έντονα «ηπειρώτικο χρώμα»

2016-03-23 17:23

Σ ημαντικό βήμα για την εξωστρέφεια των προϊόντων τους έκαναν ηπειρωτικές επιχειρήσεις που,

με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν στην 3η FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19 έως 21 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία η φετινή έκθεση αναδείχτηκε ως η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση τροφίμων και ποτών που έγινε ως τώρα στην Ελλάδα, καθώς την επισκέφτηκαν περίπου 55.000 επισκέπτες από 22.000 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και των κλάδων της οργανωμένης λιανικής.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τους επισκέπτες της FOOD- EXPO επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώθηκε, αλλά και γεύτηκε τα προϊόντα των επιχειρήσεων που εκπροσωπήθηκαν σε αυτό. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που προέκυψε από την Έκθεση, είναι ο μεγάλος αριθμός συναντήσεων που είχαν οι  Ηπειρώτες εκθέτες με  Έλληνες και ξένους αγοραστές και την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, το ακριβές αντίκρισμα των οποίων θα διαφανεί στην πορεία.  

Ιδιαίτερα θετικά, για την προβολή των ηπειρωτικών προϊόντων λειτούργησε η εκδήλωση που διοργανώθηκε την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης με τη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος, στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση δήλωσε τα εξής:

"Το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε για τα ηπειρωτικά προϊόντα, δικαιώνει απόλυτα την στρατηγική κατεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου να στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσον την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων, τόσο σε επίπεδο υποδομών (μέσα από το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης), όσο και σε επίπεδο προβολής σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις σε συνδυασμό και με το γενικότερο τουριστικό προϊόν. Η μεγάλη επιτυχία της φετινής συμμετοχής των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων στην FOOD- EXPO, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες επιχειρήσεις- και υπάρχουν πολλές ακόμη- ώστε να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία προβολής που υπάρχει, προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των προϊόντων τους, που είναι απόλυτα απαραίτητη τη σημερινή οικονομική δύσκολη περίοδο που διανύουμε, προς όφελος του συνόλου της τοπικής οικονομίας."

Οι επιχειρήσεις της Ηπείρου, που προβλήθηκαν μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας του οποίου το συντονισμό είχε η υπάλληλος κ. Σοφία Φούκη, ήταν οι εξής: Βίκος- Νερά, Μπάφας-Γαλακτοκομικά, Τάτσης-Γαλακτοκομικά, Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Καράλης Α.Ε, Ελιές Άρτας, Λουκάνικα Μετσοβίτα, Μπακλαβαδάκια Κολιονάσιος, Αρωματικά Φυτά και βότανα Verum Herb, Ovo Fresco, Kρασιά Ζοίνος, Γιαννιώτισα –Ζυμαρικά, Μονολίθι Ζυμαρικά, Χάρμα- Μπαχαρικά, Πανδώρα Γαία-Γλυκά, To μέλι σας- Μέλι.