H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για τη ΝΕΡΙΤ

2013-07-18 16:12

Σε ομιλία της στη Βουλή με θέμα το νομοσχέδιο για την δημόσαι τηλεόραση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Άρτας ανέφερε πως παρότι το Νομοσχέδιο προβάλλεται ως δήθεν "ριζοσπαστικό εγχείρημα", στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να διαμορφώνει μια στενά ελεγχόμενη, χειραγωγούμενη, αποδυναμωμένη και υποστελεχωμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Κατά την τοποθέτησή της στην Επιτροπή επεσήμανε σειρά ασαφειών και αντιφάσεων, που δημιουργούν εύλογα ανησυχίες για το τι πραγματικά στοχεύουν οι κυβερνώντες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο άρθρο 8, παράγραφος 6α, όπου προβλέπεται ότι«καλούνται εξειδικευμένοι φορείς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, με διεθνή εμπειρία σε θέματα επιλογής στελεχιακού δυναμικού, να υποβάλουν προσφορές για την ανάθεση της υπηρεσίας επιλογής των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου».
Η βουλευτής Άρτας επεσήμανε ότι αυτή η διάταξη αφήνει ανοιχτή την πόρτα για τα εξής: "ή να καταθέσουν προσφορές Έλληνες ιδιώτες που θα έχουν ίδιο όφελος να ελέγξουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μέσω του Εποπτικού Συμβουλίου,
ή ενδεχομένως, θα είναι δημόσιας φορέας άλλου κράτους, που θα θέλει να ελέγξει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση για τους δικούς του λόγους.

Γιατί, ποιον τομέα του δημοσίου έχει αφήσει η κυβέρνηση όρθιο και ικανό να συμμετέχει σε μια τέτοια διαδικασία;"

Καταλήγοντας η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε:


"Κυρίες και κύριοι συνάδερφοι,

το μαύρο της ΕΡΤ έδωσε ακριβώς το χρώμα που συνάδει με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια.
Το μαύρο που ρίξατε στην ΕΡΤ ήταν η στυγνή, σαφής επιβεβαίωση το πώς αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία.

 

Αποφασίζουμε, διατάζουμε και εκτελούμε.

Αυτή είναι η πρακτική σας όλο αυτό το διάστημα."