Επιτυχιών συνέχεια για τους υπαλλήλους του τελωνείου Κακαβιάς

2015-07-21 15:21

Στο τελωνείο της Κακαβιάς φαίνεται να γίνεται καλή δουλειά αν κρίνουμε από τις επιτυχίες που καταγράφει

στο ενεργητικό της η εν λόγω υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα και σε ότι αφορά στον μήνα Ιούλιο εξιχνιάστηκαν οι κάτωθι υποθέσεις:

Στις 10 Ιουλίου 2015 εντοπίστηκε από υπαλλήλους του τελωνείου Κακαβιάς αλβανός υπήκοος ο οποίος προσπάθησε να διέλθει από τα ελληνοαλβανικά σύνορα με κλεμμένο από την Ελλάδα όχημα.

Το όχημα το οποίο είχε κλαπεί στη χώρα μας το 2010, κατασχέθηκε και ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων.

Στις 20 Ιουλίου 2015 οι υπάλληλοι του τελωνείου Κακαβιάς μετά από ενδελεχή έλεγχο  στις αποσκευές επιβατών που ταξίδευαν στην Αλβανία εντόπισαν γυναίκα επιβάτη με 23.000 ευρώ τα οποία μετέφερε χωρίς να τα δηλώσει στις τελωνειακές αρχές ως όφειλε. Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Προσπάθεια εισαγωγής απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων με απαγορευμένη δραστική ουσία (methomyl), που δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας και είναι άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, επιμελώς κρυμμένα σε ελληνικό λεωφορείο, σταμάτησαν οι υπάλληλοι του εν λόγω τελωνείου. Τα λαθρεμπορεύματα και το όχημα κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και εισπράχθηκαν τα πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.

Επίσης, εντοπιστήκαν 18,350 κιλά καπνού επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικό λεωφορείο και 4.600 τεμάχια τσιγάρα επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικό ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, τα οποία έγινε απόπειρα να εισαχθούν λαθραία στη χώρα μας από την Αλβανία χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Τα λαθρεμπορεύματα και τα οχήματα κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και εισπράχθηκαν τα πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.