Eπιτυχιών συνέχεια για το τελωνείο Κακαβιάς

2015-10-12 12:56

Οι υπάλληλοι του τελωνείου Κακαβιάς κατάφεραν να εξιχνιάσουν το τελευταίο διάστημα 4 συνολικά

περιπτώσεις παράνομων δραστηριοτήτων.

Πιο αναλυτικά:  

1) Οι τελωνειακοί του Τελωνείου Κακαβιάς διέκοψαν την πορεία αλβανού υπηκόου, ο οποίος αποπειράθηκε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος, μεταφέροντας 2,850 κιλά καπνού επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικό όχημα, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Τα λαθρεμπορεύματα και το όχημα κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας, ενώ εισπράχθηκε και το πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας.

2) Σε μια άλλη περίπτωση, οι τελωνειακοί κατάσχεσαν κλεμμένο από το Ηράκλειο εξωλέμβιο κινητήρα, τον οποίο έλληνας υπήκοος αποπειράθηκε να μεταφέρει στη γειτονική χώρα.

3) Από τους τελωνειακούς εντοπίστηκε επίσης αλβανός υπήκοος, ο οποίος αποπειράθηκε να εξέλθει του ελληνικού εδάφους, μεταφέροντας 14.150 ευρώ, χωρίς να υποβάλει την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή. Αφού τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες εισπράχθηκε το αναλογούν πρόστιμο.

4) Επίσης, κατά τη διάρκεια κοινού αστυνομικού-τελωνειακού  ελέγχου, εντοπίστηκε αλβανός υπήκοος, ο οποίος αποπειράθηκε να εξέλθει του ελληνικού εδάφους, μεταφέροντας 34.500 ευρώ χωρίς να υποβάλει την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εισπράχθηκε το αναλογούν πρόστιμο.

Συνολικά  και σε ότι αφορά στο το τελευταίο τρίμηνο, το τελωνείο Κακαβιάς εντόπισε 4 περιπτώσεις αδήλωτων ποσών συνολικού ύψους  83.400 ευρώ, τα οποία αλβανοί υπήκοοι επιχείρησαν να εισάγουν στη χώρα τους.

 Σε  όλες τις περιπτώσεις εισπράχθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.