Επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας

2015-04-23 10:09

Στη χθεσινή συνέντευξη του ο περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην

ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας. Αφορμή για αυτό στάθηκε  η νέα επιστολή που έστειλε ο ηπειρώτης επιχειρηματίας κ. Ν. Λούλης με την οποία κάνει εκ νέου γνωστή την πρόθεση του να  καλύψει μέρος της δαπάνης αποκατάστασης του γεφυριού.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα, μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Β. Τζουμέρκων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συμφωνήθηκε να προταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού η σύσταση ενός Φορέα που θα συμμετέχουν οι ανωτέρω φορείς με την εποπτεία του, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.

«Αν πάμε με τους ρυθμούς που σκέφτεται το Υπουργείο, δεν θα γίνει ποτέ το έργο», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι εξουσιοδοτήθηκε το Πολυτεχνείο να ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους του Υπουργείου για να τεθεί ένα διαφορετικό (ταχύτερο) χρονοδιάγραμμα. «Εμείς έχουμε πει όταν θα ανοίξει ο καιρός θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα πράγματα που έχει προτείνει το Πολυτεχνείο» συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι «χρήματα όσο είναι ζεστό ακόμη το σίδερο θα συγκεντρωθούν από τους Ηπειρώτες, τον κ. Λούλη, την Τράπεζα Πειραιώς και από όσους μου έχουν στείλει επιστολές ότι μπορούν να βοηθήσουν».

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι «ενώ έχει περάσει ένα τόσο μεγάλο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου, δεν έχει κληθεί κανένας παρά τις οχλήσεις μας από το Υπουργείο και δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της όλης υπόθεσης».