Επίσκεψη του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στο Δήμο των Αγίων Σαράντα

2016-05-31 14:15

Σ το πλαίσιο της δημιουργίας σχέσεων συνεργασίας αλλά και ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Δήμου,

0 Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος επισκέφτηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 τον Δήμο Αγίων Σαράντα. Ο κ. Λώλος συνοδεύονταν από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Ηγουμενίτσας, τον Γενικό Γραμματέα, τον επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου και τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Θεμιστοκλή Γκόγκα τον οποίο συνόδευαν δύο καθηγητές του τμήματος. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγίων Σαράντα κ. Χριστάκης Κίτσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και ο Γενικός Γραμματέα του Δήμου.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αυλώνας κ. Λάμπης Παντέχης και ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Άλκης Πούλης.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι άξονες και οι στόχοι του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας InterregIPAII Ελλάδα – Αλβανία και διατυπώθηκε από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας ένα πλαίσιο προτάσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Στη συνέχεια συμφωνήθηκε, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, η επεξεργασία και υπογραφή, το προσεχές διάστημα μιας Σύμβασης Σύμπραξης μεταξύ των Δήμων Ηγουμενίτσας και Αγίων Σαράντα για την υποβολή κοινών προτάσεων στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος με βάση τις κοινές ανάγκες και τις αναπτυξιακές προοπτικές. Στο εγγύς μέλλον επίκειται μια νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να εξειδικευθούν οι τομείς συνεργασίας, όπως και να επισημοποιηθεί η συνεργασία.