Επίσκεψη σπουδαστών του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον κ. Καχριμάνη

2015-12-21 19:27

Σ πουδαστές από το Χειμερινό Πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του

Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών  του Πεκίνου και το πρόγραμμα Erasmus υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.

Τους σπουδαστές συνόδευε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιθυμία των σπουδαστών των προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού να συναντηθούν και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο γνωριμίας τους με την Ήπειρο συνολικά.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης  στο σύντομο χαιρετισμό του  συνεχάρη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που φέρνει στην Ήπειρο "πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας σε άλλα κράτη".

Απευθυνόμενος στους Κινέζους φοιτητές ανέφερε και τα εξής: "Είναι μεγάλη τιμή που μαθαίνετε την ελληνική γλώσσα. Σεβόμαστε όλα τα κράτη και τους λαούς. Βέβαια, η Κίνα είναι ένας αρχαίος πολιτισμός, όπως και ο ελληνικός. Πρόκειται για ένα κράτος που έχει προοδεύσει σε πολλούς τομείς. Αυτό είναι ένα ερέθισμα για εμάς, γιατί η Κίνα δημιουργεί πάνω σε αυτά που πιστεύει, στις αρχές, τον πολιτισμό, την ιστορία. Αυτά πρέπει να τα κάνουμε και εμείς. Γιατί πολλές φορές, περνώντας από διάφορες περιπέτειες, αυτά τα ξεχνάμε".

Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι σπουδαστές έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην ελληνική, την αγγλική και την κινέζικη γλώσσα.