Εορτασμός της διπλής επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στη Ν. Υόρκη

2016-02-26 13:51

Τη διπλή επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου

γιόρτασαν στη Ν. Υόρκη, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, τα Ηπειρωτικά Σωματεία «Πύρρος», «Αναγέννησις», «Σουλιώτισσες» και «Θυγατέρες της Ηπείρου»  καθώς και η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής.

Την Κυριακή το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων και των αγωνιστών για την ελευθερία των Ιωαννίνων και της Βορείου Ηπείρου στην οποία παρέστησαν ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μάνος Κουμπαράκης και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του  αναφέρθηκε στις δύο επετείους και στον αγώνα των Ηπειρωτών για την ελευθερία. 

Μετά τον εκκλησιασμό και στην πανηγυρική εκδήλωση στο Ηπειρωτικό Σπίτι στην Αστόρια παρατέθηκε γεύμα από το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου των «Σουλιωτισσών». Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Δήμου, ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Γεώργιος Νάνης καθώς και οι πρόεδροι των προαναφερομένων σωματείων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία των επετείων αυτών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Ζηκόπουλος και Θάλεια Στυλιανού, ο μεν πρώτος αναφέρθηκε στην αγώνα των Μπιζανομάχων και των Ηπειρωτών για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, ενώ η δεύτερη στην 102η επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, στο Βορειοηπειρωτικό γενικά  και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Βόρειος Ήπειρος

Την προηγούμενη μέρα των εκδηλώσεων συνεδρίασε στη Ν. Υόρκη το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (βλέπε κάτω φωτογραφία)