Ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες διεθνείς αγορές

2016-02-16 17:16

Το πρόγραμμα της οργανωμένης και στοχευμένης προβολής της Ηπείρου,

ως ενιαίου τουριστικού προορισμού σε χώρες του εξωτερικού με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τη συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου, συνεχίζεται και φέτος από την Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό,  το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. του Τελ Αβίβ (Ισραήλ), το τριήμερο 19-21 συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση I.F.T. Βελιγραδίου (Σερβία) και στις 9  (μέχρι 13) Μαρτίου θα συμμετάσχει στην Έκθεση Ι.F.T. στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η τακτική παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ - φέτος συμμετείχε για 6η χρονιά- έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ σε περιοχές - ορεινές κυρίως - της Ηπείρου.

Η ροή επισκεπτών αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν  στην Έκθεση, τόσο από το ενδιαφέρον που υπήρξε από παράγοντες του Ισραηλινού τουρισμού, όσο και από τις επαφές που πραγματοποίησαν ηπειρώτες επιχειρηματίες  που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας. 

Μεταξύ άλλων,  το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου- η οποία εκπροσωπήθηκε από την ομάδα υλοποίησης του έργου  ADRIATIC ROUTE-, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, επαγγελματίες τουρισμού, δημοσιογράφοι, opinion makers και tour operators που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ. Εκτός της ενημέρωσης και της διανομής διαφημιστικού υλικού, τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με Ισραηλινούς επιχειρηματίες με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που μπορούν να αποτελούν ευκαιρίες ανάπτυξης και για τις δύο χώρες

Στη Διεθνή Έκθεση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της,  επισκέφθηκε περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών και συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ. 

Στην αποστολή μετείχαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων/Επιτροπών Τουριστικών Επιχειρήσεων/Τουρισμού στην Ήπειρο: η κ. Έλσα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, ο  κ. Χάρης Εξάρχου, από το ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, ο κ. Αχιλλέας Παπαευθυμίου, από την εταιρεία Alpine Zone, Ορεινές Δραστηριότητες Υπαίθριας Αναψυχής, η κ. Έλλη Μπαρμπαγιάννη, από το ξενοδοχείο Grand Forest Metsovo, ο κ. Σαμ Κουδούνης από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων καθώς και ο κ. Γεώργιος Πουλόπουλος, από την εταιρείαTrekking Hellas Ιωαννίνων.