Εμπορικό «άνοιγμα» των ηπειρωτικών επιχειρήσεων στη Σαουδική Αραβία

2015-10-29 16:05

H Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για την προώθηση του εξωστρεφούς

προσανατολισμού των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία και συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga της Κολωνίας, ήδη προετοιμάζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, στην έκθεση "Foodex Saudi" που θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, από 17 έως 20 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια από την Ήπειρο για την "είσοδο" επιχειρήσεων στην Αραβική αγορά και για το λόγο αυτό επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, θα φιλοξενηθούν οι εξής επιχειρήσεις:

ΒΙΟΚΗΠ Α.Ε. (Βιολογικά φρούτα και λαχανικά), Μονολίθι (ζυμαρικά), Αγροτικός Συνεταιρισμών Ακτινιδίων Άρτας, Ελιές "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" Άρτας, ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. Τυροκομικά, Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Συσκευαστήριο Αγροτικών Προϊόντων "Γκίκας" Θεσπρωτίας, Αρωματικά φυτά και βότανα "Κομίνης" Θεσπρωτίας, Ελαιόλαδο Unique  Άρτας, ΜΠΑΦΑΣ Α.Ε.Τ Τυροκομικά, ΒΙΚΟΣ Α.Ε., KROP φρούτα, "Σιαπλαούρας" αρνιά.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνδράμει κάθε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ηπειρωτικών προϊόντων", δήλωσε αναφορικά με τη συμμετοχή στην Έκθεση της Σαουδικής Αραβίας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητώντας να στραφούν στην κατεύθυνση αυτή και άλλες επιχειρήσεις της Ηπείρου. "Μόνο έτσι - πρόσθεσε- θα προκύψουν  οφέλη  για τις ίδιες και την τοπική οικονομία", αναφέροντας ως παράδειγμα και τα θετικά εν γένει αποτελέσματα που είχαν οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην πρόσφατη έκθεση Anuga της Κολωνίας.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη έκθεση, με τη συνεργασία της Περιφέρειας, μετείχαν οι επιχειρήσεις:

Ελιές  Άρτας, ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Α και ΠΥΡΙΑΛΑΣ Φ. -ελαιόλαδο, ΤΑΣΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -λουκάνικα ελαφιού, ΓΕΙΤΟΝΑΣ -καπνιστή πέστροφα & καπνιστό χέλι, Komini Maria-Organic Herbs και Κomini Sofia -Verum Herb - Αρωματικά φυτά και βότανα, ΚΑΡΑΛΗΣ  γαλακτοκομικά, ΖΟΙΝΟΣ κρασιά,  ΝΤΑΛΙΤΣΑΣ κρασιά, ΧΑΒΕΛΑΣ παραδοσιακό φύλλο πίτας, ΒΙΟLAB Εργαστήριο αναλύσεων, ΠΛΙΑΚΟΠΑΝΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ παραδοσιακά ζυμαρικά, ΜΕΤΣΟΒΙΤΑ λουκάνικα, ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ κρασιά, ΒΙΚΗ Αλλαντικά, ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑ Μπακλαβαδάκια,  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ.