Θεσπρωτικά …εν ριπή οφθαλμού

2018-02-13 09:39

Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 29 

Ιανοαυρίου, αφού έλαβε υπόψη την επιστολή Ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών για τις επικείμενες μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας, καθώς και την εισήγηση του κ. Δημάρχου,

Αποφάσισε ομόφωνα
τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος:
(Απόφαση Δ.Σ. 03/2018)

Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την υποστελέχωση των δομών υγείας στο Νομό Θεσπρωτίας, που πρόκειται να επιδεινωθεί μετά την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει εθελούσια μετακίνηση προσωπικού ανεξαρτήτως των αναγκών της δομής.Η πολιτική αυτή στον κρίσιμο τομέα της υγείας, θα οδηγήσει όλες τις δομές της και ιδιαίτερα το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, που βρίσκεται στην παραμεθόριο, σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση,

  •  Να καλύψει άμεσα τα κενά που υπάρχουν
  • Να αντικαταστήσει άμεσα το προσωπικό το οποίο πρόκειται να μετακινηθεί.
  • Να λειτουργήσει τις δομές που χρειάζεται ο τόπος και ιδιαίτερα το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, χωριστά όμως από τη Α’ βάθμια δομή υγείας στην Ηγουμενίτσα.
  • Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και στους τοπικούς Βουλευτές.

Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Δονάτος Μαρτίνης

Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω εκτέλεσης έργων

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι λόγω εκτέλεσης έργων υποδομής, θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Λυρικών Ποιητών στο Λαδοχώρι, έως και τέλος Φεβρουαρίου.

 

Ευχαριστήρια Επιστολή»  

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς και τους φορείς που συμμετείχαν στις αποκριάτικη εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου 08-02-2018. Με αντίπαλο τις καιρικές συνθήκες αλλά με σύμμαχο την θέληση και  το πείσμα καταφέραμε να τσικνίσουμε και να περάσουμε όμορφα. Ο καπνός από τις τσικνολιχουδιές από κοτόπουλο, σουβλάκι, λουκάνικο, η μυρωδιά των  τυριών, με την συνοδεία από κρασιά, αναψυκτικά, χυμούς γέμισαν την πλατεία με κόσμο. Οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν το παιχνίδι τους ,κατασκεύασαν τις μάσκες τους και ζωγράφισαν τα προσωπάκια τους. Η μουσική με αποκριάτικα τραγούδια ηχούσε στην πλατεία από νωρίς. Για το τέλος είχαμε την συνοδεία παραδοσιακής   ορχήστρας  που θα έκλειναν την εκδήλωση με χορό γύρω από  την  φωτιά αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε λόγο βροχής.

Ευχαριστούμε τον μεγάλο χορηγό μας: Σούπερ Μάρκετ Υπεραγορά «ΞΕΝΟΣ» για την πολύτιμη προσφορά του να διοργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση,

τους Χορηγούς: Ποτοποιία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Παραμυθιά, ΠΑΣΙΑΣ αλλαντικά, Pepsi Cola, Τυροκομικά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παραμυθιά, αλλαντικά ΥΦΑΝΤΗΣ, αλλαντικά ΝΙΚΑΣ, κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, σοκολάτα LACTA montelez, καραμέλες KOKOS, μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, κρασί ΖΟΙΝΟΣ, ψωμί χωριάτικο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, τους συνδιοργανωτές: Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας(τμήμα μαγειρικής τέχνης), ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, ΚΔΑΠ Ηγουμενίτσας Δίαυλος, ΚΔΑΠ Μαργαριτίου Αρίων, και το ACTIVE FITNESS AND MASSAGE CENTER –Κωτσινής Πέτρος. 

 

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ

 

Γεράσιμος Φουσέκης

 

 

#evzo