Δράσεις επικοινωνίας του διασυνοριακού έργου WASTE RREACT

2023-12-05 11:07

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο  ολοκλήρωσης του διασυνοριακού έργου 

WASTE  RREACT, του προγράμματος  IPA CBC INTERREG “Ελλάδα Αλβανία 2014-2020”, διοργανώνει δράσεις επικοινωνίας και διάχυσης του έργου, κατά το διάστημα 7-9/12/2023. Οι δράσεις επικοινωνίας και διάχυσης περιλαμβάνουν:

  • Πέμπτη, 07-12-23: Τελικό συνέδριο του έργου & ημερίδα ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση:

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα βασικά αποτελέσματα του Έργου που αφορούν σε παρεμβάσεις διαχείρισης  απορριμμάτων στις Περιφέρειες της διασυνοριακής περιοχής της Ελλάδας και της Αλβανίας. Για την Περιφέρεια Ηπείρου, η βασική δράση αφορούσε στην κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Άρτας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα βραβευτούν και οι ομάδες των μαθητών των Γυμνασίων που αναδείχθηκαν πρώτες στον μαθητικό διαγωνισμό βίντεο και ταξίδεψαν στην Κοπεγχάγη για να επισκεφτούν το εργοστάσιο ανακύκλωσης  Copenhill.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ευαισθητοποίησης του κοινού, με ενημερωτικές ομιλίες για τα θέματα ανακύκλωσης, με στόχο την εξοικείωση του γενικού κοινού στις αναβαθμισμένες εφαρμογές και πρακτικές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο  Du Lac και θα ξεκινήσει στις 09:30. 

  • Σάββατο, 9-12-2023: Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά Δημοτικού με παιχνίδια και δώρα!

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της  οδού Μελανίδη, πίσω από κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, από τις 10:00 έως  14:00.