Δήλωση του βουλευτή Ν.Δ Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα

2015-08-06 20:17

 

Ο βουλευτής Ν.Δ Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας  με αφορμή την άρση ασυλίας του, την οποία

ο ίδιος ζήτησε και επιδίωξε προκειμένου να διαλευκανθεί παλιά του υπόθεση προέβη στην κάτωθι δήλωση:

Για την ενημέρωση των συμπατριωτών μου, οφείλω να ενημερώσω σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, βάσει της οποίας αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η άρση της ασυλίας μου, ώστε να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία κάτι που ήταν και δική μου επιθυμία καθώς η εμπλοκή μου έχει σχέση με τον τυπικό μου ρόλο, ως Νομάρχη Θεσπρωτίας.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας τον Ιανουάριο του 2010, όταν ενέκρινε την εκμίσθωση κοινόχρηστης έκτασης στο ακρόκτημα Ελαίας Φιλιατών 9,5 στρεμμάτων με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, με αντίτιμο 40 ευρώ ανά στρέμμα για κάθε έτος.

Μετά από διάστημα πέντε μηνών ιδιοκτήτης όμορου οικοπέδου, υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας, καθώς κατείχε όπως υποστήριζε 600 μέτρα του οικοπέδου, μέσα στο οποίο υπήρχαν ελαιόδεντρα από το 1960.

Κατόπιν εισήγησης του Τμήματος Πολιτικής Γης, έγινε μερική ανάκληση της αρχικής απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας.

Στη συνέχεια η εκμισθώτρια εταιρεία των 9,5 στρεμμάτων υπέβαλε με τη σειρά της ένσταση κατά της απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Γενική Γραμματεία Ηπείρου. Η ένσταση έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να ανατραπεί η αρχική κυριότητα της παραχωρηθείσας έκτασης.

Στο πλαίσιο αντιδικιών μεταξύ ιδιοκτητών οικοπέδων και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία, μετά από διάστημα τεσσάρων και πλέον χρόνων ασκήθηκε από την Εισαγγελία δίωξη για ψευδή βεβαίωση κατά του Νομάρχη Θεσπρωτίας.

Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, η εμπλοκή μου στο ζήτημα είναι τυπική, καθώς ποτέ δεν έλαβα υπέρ ή εναντίον οποιουδήποτε κάποια απόφαση.

 

Με τιμή Βασίλης Γιόγιακας,

Βουλευτής Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία.