Διευκρινίσεις σχετικά με το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

2017-05-17 09:40

Προκειμένου να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και αποσαφήνιση 

των προθέσεων της πολιτείας σε ότι αφορά στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος κάλεσε σε σύσκεψη τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλο Παναγιώτη, τον Δ/ντή του Γ.Ν. Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζη Σπυρίδωνα και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00, στο Γραφείο του κ. Δήμαρχου και συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλος Παναγιώτης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζης Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Μαρτίνης Δονάτος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πάκος Δημήτριος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Κατσίλης Σταύρος.

Κατά τη σύσκεψη, τέθηκε με σαφήνεια από πλευράς του Δήμου, το ερώτημα για το εάν η άμεση λειτουργία του ΤΕΠ, όπως αυτό σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε με βάση το σχετικό ΦΕΚ 874 Β’/20.03.2012, αποτελεί τον τελικό προσανατολισμό της Διοίκησης και τονίστηκε η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας του, ως ΤΕΠ.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι αρχικά στο συγκεκριμένο κτίριο θα μεταφερθούν οι δυο Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας της Ηγουμενίτσας (ΠΕΔΥ και Κέντρο Υγείας) ενώ μελλοντικά και εφόσον υπάρξει η οικονομική δυνατότητα, θα προκηρυχθούν οι ανάλογες ιατρικές ειδικότητες για την στελέχωση και λειτουργία του ΤΕΠ, όπως αυτό αρχικά σχεδιάστηκε.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κατέστησε σαφές ότι επιθυμία της τοπικής κοινωνίας είναι η άμεση λειτουργία του ΤΕΠ σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό. Τόνισε δε ότι επιβάλλεται η άμεση στελέχωση και εξοπλισμός του και επεσήμανε τον κίνδυνο που θα προκύψει από μια πιθανή μετεγκατάσταση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στο συγκεκριμένο κτίριο καθώς, θα «αναιρεθεί» ο βασικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει, ως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας με ουσιαστική λειτουργία τη συνταγογράφηση, πράγμα που θα αναιρεί τον αρχικό σκοπό δημιουργίας του.