Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

2020-04-30 14:23

Εγκρίθηκε από την Ο.Ε. η διενέργεια διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού Δήμου Πρέβεζας

Η ένταξη του Δήμου Πρέβεζας στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού, η δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού Παρακαλάμου, η διενέργεια διαγωνισμού για την καταπολέμηση του δάκου στην Π.Ε. Πρέβεζας και η συντήρηση της επ. οδού Ανατολή- Κατσικά της Π.Ε. Ιωαννίνων, είναι οι σημαντικότερες αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η χορήγηση παρατάσεων σε αναδόχους έργων, εξαιτίας των δυσχερειών που προέκυψαν από τα περιοριστικά μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Α. Ενέκρινε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας», με Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) – Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται, από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ). Η χρηματοδότηση κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 8.956.139 ευρώ και θα γίνει με ίδια ή και δανειακά κεφάλαια του αναδόχου. Η διάρκεια της Σύμβασης είναι δωδεκαετής και σύμφωνα με την διακήρυξη η αναβάθμιση του συστήματος θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών.

Ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του συστήματος και του συνόλου του οδικού και αστικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού, ήτοι από το σημείο σύνδεση του ηλεκτρικού δικτύου με την παροχή της ΔΕΗ στο μετρητή και μετά έως και το εγκατεστημένο φωτιστικό σώμα/λαμπτήρα/προβολέα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συστημάτων ελέγχου και συνοδευτικών έργων.

 

Β. Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων

  • «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά (νυν Πωγωνίου)», προϋπολογισμού 868.000 €.
  •  «Άμεσες εργασίες αποκατάστασης βατότητας της οδού πρόσβασης προς Καραβοστάσι μετά από πλημμύρες και σύνδεσή της με το επαρχιακό οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού € 150.000.
  • Εκπόνηση οριστικής μελέτης του έργου: “Κατασκευή επαρχιακής οδού Ζωτικό – Σιστρούνι έως γέφυρα Μπακόλα», προϋπολογισμού € 74.000.

Γ.   Ανέδειξε το προσωρινό ανάδοχο (ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΒΕ) του έργου για την  «Αποκατάσταση-συντήρηση της οδού Ανατολή-Κατσικά», προϋπολογισμού 320.000 €.

Δ. Ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την από εδάφους καταπολέμηση του δάκου της ελιάς έτους 2020, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προϋπολογισμού 165.197,70 € 

Ε. Ενέκρινε το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού (με ανάδοχο τη Ο.Ε. Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ)  για την   «Προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου για τις ανάγκες της Περιφέρειας Ηπείρου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης», προϋπολογισμού € 74.400.

Υποβολή αιτήσεων (έως 25 Μαΐου) στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι: 

Έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 θα κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2020/2021 και στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων που είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, την προστασία των ντόπιων ποικιλιών (Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι), την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και την εισαγωγή σύγχρονων αμπελουργικών καλλιεργητικών τεχνικών και τη διαφύλαξη παλιών (καλλιέργεια σε αναβαθμίδες).

Τα μέτρα που ενισχύονται είναι:

  1. Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση
  2. Φύτευση νέων αμπελώνων
  3. Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι:

  1. Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
  2. Απόσπασμα Αμπελουργικού μητρώου
  3. Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών
  4. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το 2020
  5. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  6. Φωτοτυπία φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
  7. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου και IBAN.
  8. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής για ιδιόκτητα ή ηλεκτρονικά μισθωτήρια (άνω των 9 ετών) για ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια. Για τα ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια όταν ο παραγωγός ενταχτεί στο πρόγραμμα θα απαιτηθεί συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης άνω των 9 ετών.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου  www.php.gov.gr – Ενημέρωση Αγροτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο 114 και στο τηλέφωνο 2651 0 87114.