Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

2020-04-06 15:49

 Επιχορήγηση της Περιφέρειας Ηπείρου προς  το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

H Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το έργο των δημόσιων δομών Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (CONID-19). Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και με δύο αποφάσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη το επιχορηγεί συνολικά με το ποσό των 223.220 ευρώ.  Για τις δύο νέες επιχορηγήσεις ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στη σημερινή – μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Οργάνου.

Συγκεκριμένα το ποσό των 1133.220 ευρώ διατίθεται για την προμήθεια άκρως απαραίτητου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για λειτουργία 2η1 Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία προορίζεται να νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά COVID-19.

To υπόλοιπο ποσό (90.000) ευρώ διατίθεται για την προμήθεια άκρως απαραίτητου ακτινολογικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε:

«Όπως έχω ήδη αναφέρει, η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ενίσχυση των δημοσίων δομών Υγείας, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η βαρύτητα δίνεται ασφαλώς στα νοσοκομεία που υποδέχονται τους ασθενείς και ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που έχει οριστεί και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα ως Νοσοκομείο – Αναφοράς για τη νόσο.  Έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, έναντι κάθε άλλης τρέχουσας υποχρέωσης, την ενίσχυση της λειτουργίας και της επέκτασης των δομών του, ώστε να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να υποδεχθεί και να νοσηλεύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας που ενδέχεται να νοσήσουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού, όμως εκείνο που διασφαλίζει τη Δημόσια Υγεία, είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών από όλους τους πολίτες: Να μείνουμε σπίτι και στις τρεις επόμενες εβδομάδες που παρατάθηκε το μέτρο».

 

 Αποφάσεις Ο.Ε. για έργα οδικών- αγροτικών υποδομών, πολιτισμού κ.α.

Με σημερινές αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων ανέδειξε οριστικούς και προσωρινούς αναδόχους, ενέκρινε δημοπρατήσεις και τη διάθεση πιστώσεων για έργα και προμήθειες.

Στα έργα περιλαμβάνεται ο ηλεκτροφωτισμός της οδού η οποία διέρχεται έμπροσθεν του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, στις δε προμήθειες περιλαμβάνεται μια ακόμη παραγγελία για υγειονομικό υλικό (μάσκες)  το οποίο θα διανεμηθεί  σε Υπηρεσίες και φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναλυτικά:

Αναδείχτηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

 • «Ηλεκτροφωτισμός επί της 2ης επαρχιακής οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά», προϋπολογισμού 104.500 €. Ανάδοχος Στ. Θεοδωρόπουλος.
 •  «Αποκατάσταση του Δημοτικού σχολείου Κοσμηράς», προϋπολογισμού 135.000 ευρώ.
 •  «Άμεση αποκατάσταση οδών λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων από πλημμυρικά φαινόμενα στην ΤΚ Πλατανούσας - όρια Δαφνωτής της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 65.000 €. Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΦΑΗΣ
 •  «Αποκατάσταση πρόσβασης στην περιοχή του ΤΟΕΒ Λάμαρης του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 105.000 €. Ανάδοχος ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.

 

Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

 • «Εργασίες πλήρους αναστύλωσης του παλαιού Σχολαρχείου και του παλαιού Παρθεναγωγείου Γαναδιού», προϋπολογισμού 485.000 €. Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου και ΣΙΑ Ο.Ε.
 •  «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό – Κομπότι», προϋπολογισμού € 400.000. Ανάδοχος: Χρ. Αλυμάρας.

 

Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τις δημοπρατήσεις των έργων

 • Συντήρηση, συμπλήρωση, αποκατάσταση πρασίνου (καθαρισμός βλάστησης) στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
 • Συντήρηση, συμπλήρωση, αποκατάσταση πρασίνου (καθαρισμός βλάστησης) στο εθνικό οδικό δίκτυο (καθαρισμός βλάστησης) προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
 • Άμεση αποκατάσταση  συρματοκιβωτίων και προστασία βάθρων με πτερυγότοιχων γέφυρας Σαραντάπορου ποταμού, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
 • Εκμίσθωση της αλιευτικής θέσης «Λάκκοι» Αμβρακικού κόλπου Π.Ε. Πρέβεζας για την τοποθέτηση ημιμόνιμου αλιευτικού εργαλείου («νταλιάνι») και συγκρότηση της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκμίσθωση των Δημόσιων Φυσικών Ιχθυοτροφείων και λοιπών ιχθυοτρόφων υδάτων της Π.Ε. Πρέβεζας για τα έτη 2020-2021.
 • Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τεριαχίου Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 39.773 ευρώ.
 • Επισκευή αρδευτικής διώρυγας Τ.Ο.Ε.Β. Βασιλικού, προϋπολογισμού 30.974 ευρώ.

 

Εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων για τις παρακάτω παρεμβάσεις:

 • Το ποσό των 24.800 ευρώ, για την προμήθεια νέας ποσότητας μασκών στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 •  Το ποσό των 813.596,54 ευρώ για τη μεταφορά  του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Οδός Σταύρου Νιάρχου».  
 • Το ποσό των 18.600 ευρώ για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για το έτος 2020».