4η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών & Παράδοσης

2013-06-10 21:15

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η 4η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών & Παράδοσης, που διοργανώθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα το χρονικό διάστημα 3-5 Ιουνίου 2013 και στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε με δικό της περίπτερο. Εμείς επισκεφτήκαμε την έκθεση και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία εν είδει μίνι-συνέντευξης με την κυρία Ελένη Κ. Βήρου Πολιτικό Επιστήμων και Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων του Περιφερειάρχη, την οποία και παραθέτουμε πιο κάτω.

 

 

perdikanews: Ποιος ήταν ο στόχος της έκθεσης;

Απάντηση: Στόχος της έκθεσης ήταν η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενημέρωση του πολυπληθούς κοινού των επιβατών του Μετρό για τους τουριστικούς προορισμούς εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών. Η έκθεση αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για την Ήπειρο να προβάλλει το θαλάσσιο τουρισμό της, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει για υπαίθριες δραστηριότητες στους ορεινούς όγκους της και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

 

 Ευχαριστούμε θερμά την εικονιζόμενη κ. Βήρου για την άψογη συνεργασία.

 

perdikanews:  Πως κρίνετε την ανταπόκριση εκ μέρους του κόσμου;

Απάντηση: Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η προσέλευση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και το ενδιαφέρον για την περιοχή μας ιδιαίτερα έκδηλο. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, τόσο μέσα από τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, όσο και από την παροχή πληροφοριών από τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου. Και σε αυτή την έκθεση, όπως και στις προηγούμενες, η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοξένησε δωρεάν επαγγελματίες του τουρισμού που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον για συμμετοχή.

 

Αρκετά μεγάλη υπήρξε η προσέλευση του κοινού κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

perdikanews: Να υποθέσουμε ότι οι πληροφορίες τις οποίες ζητούσε το κοινό αφορούσαν κυρίως θαλάσσιους προορισμούς;

Απάντηση: Κατά βάση ναι, αν και δεν έλειψαν οι ερωτήσεις σε ότι αφορά στους ορεινούς προορισμούς παραδόξως για την θερινή (κατ' αναλογία πάντα) και όχι για την χειμερινή περίοδο, όπως θα υπέθετε εύλογα κάποιος. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι ο κόσμος γυρνάει την πλάτη του στη θάλασσα, απλά μια αρκετά μεγάλη μερίδα αυτού δείχνει να προτιμά την ηρεμία του βουνού.

 

Ανάρπαστα έγιναν τα φυλλάδια του περιπτέρου της Περιφέρειας.