Συναντήθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι

2014-09-04 21:10

Η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλασσίου σκι και η διοργάνωση νέων διεθνών αγώνων στα Ιωάννινα,

ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και  κ. Kuno Ritschard, σε συνάντησή τους στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος Ευρώπης & Αφρικής 35+.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνδρομή της Περιφέρειας στη διεξαγωγή των περυσινών και των φετινών αγώνων θαλασσίου σκι στη λίμνη Παμβώτιδα και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου και των άλλων φορέων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την ανάληψη και άλλων μεγάλων διοργανώσεων, με στόχο τα Ιωάννινα να καθιερωθούν ως μόνιμος τόπος διεξαγωγής μεγάλων διεθνών αγώνων θαλασσίου σκι.

"Θέλουμε να καταστήσουμε την Ήπειρο έναν προορισμό και για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Τα Γιάννενα προσφέρονται για αγώνες σκι, άλλες περιοχές για άλλα αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες. Για μας η μεγαλύτερη ικανοποίηση θα είναι όταν μετά τη λήξη των αγώνων, αθλητές και συνοδοί επιστρέφουν στις πατρίδες τους με θετικές εντυπώσεις, λειτουργώντας ως πρεσβευτές της Ηπείρου", τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης

Ο κ. Kuno Ritschard από την πλευρά του υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει για την προβολή της πόλης και της Ηπείρου γενικότερα η διεξαγωγή διεθνών αγώνων θαλασσίου σκι, καθώς όπως είπε μεταδίδεται εικόνα σε 700 τηλεοπτικούς σταθμούς και εκπομπές σε όλο τον κόσμο.