Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

2013-11-26 16:20

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia,

η οποία πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην Philoxenia, σύμφωνα με την στρατηγική επικοινωνίας του ΕΟΤ, διαμορφώθηκε επικοινωνιακά με αιχμή τις αυτούσιες εμπειρίες επισκεπτών, οργανωμένες σε 6 θεματικές ενότητες: Πολιτισμός, Θάλασσα, Γαστρονομία, Φύση, Δραστηριότητες και Θρησκευτικά Μνημεία.

Την Περιφέρεια στην Έκθεση εκπροσώπησε ο αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της, πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες. Πρόσθετα δε με συνεντεύξεις του σε Μ.Μ.Ε. πρόβαλλε την Ήπειρο ως ιδανικό τουριστικό προορισμό.

To γενικό συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι η Ήπειρος είναι ένας ανερχόμενος προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου. Αξιοσημείωτο και ενθαρρυντικό, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον - εκτός των Ελληνικών τουριστικών γραφείων -  ξένων τουριστικών πρακτόρων από πολλές χώρες της Ευρώπης, την Αμερική και την Ινδία κλπ, όπως διαπιστώθηκε από τις συναντήσεις που έγιναν.

Στην έκθεση συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο τόσο ο Δήμος Πάργας, όσο και επιχειρηματίες της Πρέβεζας.